Commerzbank: Θα ενισχυθούν οι τιμές του πετρελαίου - Στα 95 δολάρια ανά βαρέλι το brent 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Commerzbank: Θα ενισχυθούν οι τιμές του πετρελαίου - Στα 95 δολάρια ανά βαρέλι το brent 
Η γερμανική τράπεζα αναμένει αύξηση 10 δολαρίων ανά βαρέλι μέσα στους επόμενους μήνες.

Νέα άνοδο στις τιμές του πετρελαίου αναμένει η Commerzbank για το 2023, με τη γερμανική τράπεζα να εκτιμά πως ζήτηση για τον «μαύρο χρυσό» θα ανακάμψει μετά από τις πιέσεις που δέχεται μέσα στο β' εξάμηνο του 2022.

Σύμφωνα με τον αναλυτές της Commerzbank, «είμαστε πεπεισμένοι πως οι τιμές του πετρελαίου θα ανέβουν σημαντικά για το πρώτο μισό του επόμενους έτους. Η ζήτηση θα ξεπεράσει τη διάθεση από τα μισά του έτους και τα ήδη χαμηλά αποθεματικά θα παρουσιάσουν περαιτέρω πτώση.

Επομένως, θεωρούμε πως οι τωρινές χαμηλές τιμές θα αποδειχθούν βραχύβιες και αναμένουμε μια σημαντική ανάκαμψη των τιμών μέσα στους επόμενους μήνες». Σε αυτό το πλαίσιο, η τράπεζα εκτιμά πως η τιμή του brent θα διαμορφωθεί στα 95 δολάρια ανά βαρέλι μέχρι το μέσο του 2023.

Ακόμα, η Commerzbank προσθέτει για τον Οργανισμό Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και τους συμμάχους του (OPEC+)πως «στο μη πιθανό σενάριο που οι τιμές δεν ανακάμψουν, περιμένουμε περαιτέρω μείωση της παραγωγής από τον OPEC+».

Σημειώνεται πως το μεσημέρι της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) τα συμβόλαια του brent -παράδοσης Μαρτίου- ενισχύονται 0,79% ή 66 σεντ στα 85.17 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Danske Bank: Το ευρώ θα συνεχίζει να πιέζεται το 2023 - Κάτω από την απόλυτη ισοτιμία με το δολάριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider