Χρυσός: Άνοδος 7% τον Νοέμβριο μετά από επτά μήνες απωλειών - «Άλμα» 14% για το ασήμι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Άνοδος 7% τον Νοέμβριο μετά από επτά μήνες απωλειών - «Άλμα» 14% για το ασήμι
Το πολύτιμο μέταλλο εκμεταλλεύθηκε την αβεβαιότητα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, τερματίζοντας το σερί των επτά μηνών με απώλειες.

Μπορεί οι τιμές του χρυσού να έκλεισαν τις συναλλαγές της Τετάρτης με μικρές απώλειες, ωστόσο ο Νοέμβριος κλείνει με θετικό πρόσημο, καθώς το πολύτιμο μέταλλο εκμεταλλεύθηκε την αβεβαιότητα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, τερματίζοντας το σερί των επτά μηνών με απώλειες.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Φεβρουαρίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 1.759,9 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας μικρές απώλειες 0,2% ή 3,8 δολαρίων/ουγγιά. Ωστόσο, το τέλος του Νοεμβρίου βρήκε το πολύτιμο μέταλλο υψηλότερα κατά 7,3% σε σχέση με τον Οκτώβριο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο τελευταίος μήνας που έκλεισε με κέρδη για τον χρυσό ήταν ο Μάρτιος του 2022.

«Η αποδυνάμωση του δολαρίου και η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των 10ετών αμερικανικών ομολόγων θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις τιμές του χρυσού και των υπόλοιπων μετάλλων», σημείωσε στο MarketWatch ο Jeff Klearman, διευθυντής της GraniteShares, συμπληρώνοντας πως «οι πληθωριστικές πιέσεις και οι προοπτικές της οικονομίας θα εξακολουθήσουν να δίνουν τον καθορίζουν τις διακυμάνσεις των μετοχών και των εμπορευμάτων».

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι Φεβρουαρίου έκλεισε με κέρδη 1,6% και διαμορφώθηκε στα 21,78 δολ/ουγγιά, ενώ τα μηνιαία κέρδη άγγιξαν το 14%.

Κέρδη 2,7% την Τετάρτη και 10,8% τον Νοέμβριο για τον χαλκό που έκλεισε στα 3,738 δολάρια/λίβρα.

Άνοδος 3% και για την πλατίνα Μαρτίου που έκλεισε στα 1.039,3 δολάρια/ουγγιά, με κέρδη 11,7% στον μήνα, ενώ το παλλάδιο Φεβρουαρίου διαμορφώθηκε στα 1.866 δολάρια/ουγγιά με ημερήσια άνοδο 1,8%, κλείνοντας οριακά θετικά τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Fed: Ο Τζ. Πάουελ έδωσε το «σήμα» - Μικρότερες αυξήσεις στα επιτόκια από τον Δεκέμβριο

ΗΠΑ: Πάνω από τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη της οικονομίας στο γ' τρίμηνο - Στο 2,9%

gazzetta
gazzetta reader insider insider