«Τρελή» μεταβλητότητα και rebound στην Wall Street, μετά από την αύξηση των επιτοκίων της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Τρελή» μεταβλητότητα και rebound στην Wall Street, μετά από την αύξηση των επιτοκίων της Fed
Ενώ σημείωνε τριψήφιες απώλειες ο Dow Jones, μετά από τις ανακοινώσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, τώρα κάνει ξανά άλμα σε θετικό έδαφος.

Τελευταία ενημέρωση 21:54

Απώλειες σημειώθηκαν στην Wall Street ακολουθώντας τις ανακοινώσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), διαγράφοντας τα κέρδη που κατέγραφε το αμερικανικό χρηματιστήριο νωρίτερα, πριν ξανακάνει rebound γυρνώντας και πάλι σε θετικό έδαφος.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 0,29% στις 30.795 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,72% στις 3.883 μονάδες.

Ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 1,01% στις 11.540 μονάδες.

Η Fed ανακοίνωσε την αύξηση του βασικού επιτοκίου της κατά 0,75%, ανεβάζοντας το 3,25% από 2,5% που ήταν μέχρι σήμερα. Στη σχετική ανακοίνωση, σημειώνεται πως οι αυξήσεις των επιτοκίων θα συνεχιστούν και για το 2023, με στόχο την καταπολέμηση των υψηλών τιμών στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, οι αξιωματούχοι της τράπεζας αναθεώρησαν τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, αναμένοντας πληθωρισμό στο 5,4% για το σύνολο του 2022 και ανάπτυξη του ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά 0,2% για το τρέχον έτος, οριακά πάνω από τη στασιμότητα.

Μάκρο

Οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Αύγουστο συρρικνώθηκαν κατά 0,4% έναντι πτώσης 5,7% τον Ιούλιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια πτώση κατά 2,3%.

Οι 4,8 εκατ. κατοικίες που πωλήθηκαν τον Αύγουστο είναι ο χαμηλότερος αριθμός πώλησης από τον Ιούνιο του 2020, όταν η αμερικανική αγορά ακινήτων δοκιμάζονταν από τα lockdown για την πανδημία του κορονοϊού.

Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών βρέθηκαν οι ονομαστικές τιμές των ενοικίων στις ΗΠΑ για τον Αύγουστο, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας real estate Redfin.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η μέση τιμή διαμορφώθηκε στα 2.039 δολάρια ανά μήνα, αυξημένη κατά 11,1% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Μικρά κέρδη σημειώνει η μετοχή της General Mills, αφού για το α’ τρίμηνο χρήσης του 2023, ο κατασκευαστής καταναλωτικών τροφίμων με έδρα τη Μινεσότα, πραγματοποίησε «άλμα» 4% στις καθαρές πωλήσεις στα 4,7 δισ. δολάρια και άνοδο 13% στα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή στα 1,11 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider