General Mills: Kέρδη καλύτερα των αναμενομένων και αναβάθμιση του ετήσιου guidance

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
General Mills: Kέρδη καλύτερα των αναμενομένων και αναβάθμιση του ετήσιου guidance
Ο κατασκευαστής καταναλωτικών τροφίμων με έδρα τη Μινεσότα, πραγματοποίησε «άλμα» 4% στις καθαρές πωλήσεις στα 4,7 δισ. δολάρια.

Ανώτερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα α’ οικονομικού τριμήνου που ανακοίνωσε η General Mills την Τετάρτη, ανεβάζοντας παράλληλα και το guidance για το έτος.

Για το α’ τρίμηνο χρήσης του 2023, ο κατασκευαστής καταναλωτικών τροφίμων με έδρα τη Μινεσότα, πραγματοποίησε «άλμα» 4% στις καθαρές πωλήσεις στα 4,7 δισ. δολάρια και άνοδο 13% στα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή στα 1,11 δολάρια.

Οι αναλυτές ανέμεναν 1 δολάριο κέρδος ανά μετοχή και 4,72 δισ. δολάρια καθαρές πωλήσεις.

Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν επίσης σημαντικά, κατά 8% σε προσαρμοσμένη βάση στα 1,1 δισ. δολάρια.

«Συνεχίζουμε να προσφέρουμε ισχυρές επιδόσεις σε ένα εξαιρετικά ασταθές λειτουργικό περιβάλλον», δήλωσε ο CEO Jeff Harmening. «Δεδομένης της ισχύος των αποτελεσμάτων μας για το α’ τρίμηνο και της εμπιστοσύνης μας στην ικανότητά μας να προσαρμοζόμαστε στη συνεχιζόμενη αστάθεια και στο μέλλον, αυξάνουμε τις προοπτικές μας για το σύνολο του έτους για καθαρές πωλήσεις, λειτουργικά κέρδη και αύξηση των κερδών ανά μετοχή».

Η αναβάθμιση του guidance για ολόκληρο το έτος ήρθε παρά την προσδοκία για «κόντρα ανέμους» όσον αφορά την «οικονομική υγεία των καταναλωτών, το πληθωριστικό περιβάλλον κόστους και τη συχνότητα και τη σοβαρότητα των διαταραχών στην αλυσίδα εφοδιασμού».

Έτσι, η εταιρεία αναμένει ότι ο πληθωρισμός στο αυξημένο κόστος εισροών θα κυμανθεί από 14% έως 15% του συνολικού κόστους πωληθέντων αγαθών για το 2023. Η ισχυρή αύξηση των πωλήσεων αναμένεται να αντισταθμίσει αυτές τις δυσμενείς τάσεις.

Η General Mills ανακοίνωσε ότι αναμένει ότι οι καθαρές πωλήσεις βιολογικών προϊόντων θα αυξηθούν κατά 6% έως 7%, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη 4% έως 5%, ενώ τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη αναμένεται τώρα να κυμανθούν μεταξύ 0 και 3%, από το -2% έως 1% στις προηγούμενες προβλέψεις.

Τέλος, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή αναμένεται τώρα να αυξηθούν κατά 2% έως 5%, από την προηγούμενη εκτίμηση 0 έως 3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Marks & Spencer αυξάνει τους μισθούς των εργαζομένων της για δεύτερη φορά μέσα στο 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider