Σε υψηλά δύο εβδομάδων ο χρυσός - «Άλμα» για ασήμι και παλλάδιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλά δύο εβδομάδων ο χρυσός - «Άλμα» για ασήμι και παλλάδιο
Στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Αυγούστου έκλεισαν την Δευτέρα οι τιμές του χρυσού.

Στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Αυγούστου έκλεισαν την Δευτέρα οι τιμές του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να επωφελείται κυρίως από τις απώλειες του δολαρίου και την υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, εν αναμονή των επικαιροποιημένων στοιχείων για τον πληθωρισμό στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 1.740,6 δολάρια/ουγγιά, καταγράφοντας κέρδη 0,7% ή 12 δολαρίων/ουγγιά.

«Οι απώλειες του δολαρίου και η υποχώρησε της ισοτιμίας του με το ευρώ σε χαμηλά δύο εβδομάδων δίνουν νέα ώθηση στον χρυσό» αναφέρει στο MarketWatch ο επικεφαλής αναλυτής της Kitco.com Jim Wyckoff, ενώ από την πλευρά του ο αναλυτής της City Index Fawad Razaqzada τονίζει πως ο χρυσός εναι σε θέση να υπερασπιστεί την αντίσταση των 1.700 δολαρίων τις ερχόμενες εβδομάδες.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Δεκεμβρίου σημείωσε ισχυρή άνοδο 5,8%, κλείνοντας στα 19,86 δολάρια/ουγγιά, συνεχίζοντας το ανοδικό του σερί για έκτη διαδοχική συνεδρίαση, ενώ βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από τις 17 Αυγούστου.

Κέρδη 1,2% και για τον χαλκό Δεκεμβρίου που διαμορφώθηκε στα 3.61 δολάρια/λίβρα, ενώ η πλατίνα Οκτωβρίου ενισχύθηκε κατά 3,1% στα 904,2 δολάρια/ουγγιά.

Τέλος, το παλλάδιο παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 4,5% και διαμορφώθηκε στα 2.274,6 δολάρια/ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: «Σταθερά» πάνω από τα 22.000 δολάρια με την αναβάθμιση του Ethereum ενόψει

Με «γκάζι» στην αρχή της εβδομάδας οι ευρωαγορές - Άνοδος 1,8% για τον Stoxx

gazzetta
gazzetta reader insider insider