Wall Street: Με το «δεξί» στην εβδομάδα και την προσοχή στα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Με το «δεξί» στην εβδομάδα και την προσοχή στα στοιχεία για τον πληθωρισμό
Κέρδη 250 μονάδων για τον Dow Jones, στο +1% S&P 500 και Nasdaq.

Τελευταία ενημέρωση 20.54

Κέρδη καταγράφουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street με το βλέμμα στραμμένο στα νεότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον μήνα Αύγουστο που θα δοθούν στη δημοσιότητα αύριο.

Ο Dow Jones κινείται με κέρδη 0,76% στις 32.395 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 1,09% στις 4.111 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται με 1,25% στις 12.262 μονάδες.

Η Δευτέρα μπαίνει με το «δεξί» για τη Wall Street, ενώ την Παρασκευή οι βασικοί της δείκτες έσπασαν ένα αρνητικό σερί τριών εβδομάδων, με την ανασφάλεια ωστόσο εν όψει της συνεδρίασης της Fed να είναι έκδηλη καθώς αναμένεται να έρθει η τρίτη διαδοχική αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί ο υψηλός πληθωρισμός.

«Η πρόσφατη αισιοδοξία της αγοράς μπορεί να οφείλεται στην ελπίδα πως θα δούμε έναν δεύτερο μήνα άμβλυνσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ ελέω της ανακοίνωσης του ΔΤΚ αυτής της εβδομάδας», δήλωσε η Ipek Ozkardeskaya, ανώτερη αναλύτρια της Swissquote Bank σύμφωνα με το MarketWatch.

«Εάν τα δεδομένα είναι ήπια ή πιο ήπια από το αναμενόμενο, οι μετοχές πιθανότατα θα συνεχίσουν να κινούνται υψηλότερα και αυτή την εβδομάδα. Εάν, ωστόσο, τα δεδομένα δεν είναι τόσο καλά όσο αναμενόταν, ή χειρότερα, τότε τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας στις μετοχές πιθανότατα θα επιστραφούν γρήγορα», πρόσθεσε.

Πάντως, η θετική ψυχολογία που έχουν χτίσει τις τελευταίες ημέρες οι επενδυτές αποτυπώνεται στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ, μετά και τα πρόσφατα υψηλά.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως ο οίκος αξιολόγησης Fitch είναι αρκετά απαισιόδοξος για τις επιδόσεις των εισηγμένων στο άμεσο μέλλον, καθώς το 40% όσων διαπραγματεύονται στους δείκτες S&P 500, S&P Midcap 400 και S&P Smallcap 600 έχουν μειώσει τις προβλέψεις τους για τα κέρδη του τρέχοντος έτους.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα νέα έρευνα που διενήργησε η Deutsche Bank για τον μήνα Σεπτέμβριο, ο S&P 500 αναμένεται να κινηθεί σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα από τα σημερινά. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα εάν η επόμενη μεγάλη κίνηση για τον S&P 500 θα είναι προς τις 4.500 μονάδες (υψηλότερα επίπεδα) ή προς τις 3.000 μονάδες, το 74% των επαγγελματιών αναμένει πως θα κινηθεί προς το δεύτερο στόχο, τη στιγμή που ένα ποσοστό υψηλότερο του 90% των ερωτηθέντων εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο S&P 500 δεν έχει βρει ακόμη πυθμένα στον τρέχοντα κύκλο.

Από την πλευρά του, ο Jonathan Krinsky, επικεφαλής τεχνικός αγοράς στην BTIG, σημειώνει πως διάφοροι τεχνικοί παράγοντες βοήθησαν το επενδυτικό κλίμα, επισημαίνοντας όμως ότι τα κέρδη μπορεί να αποδειχθούν εύθραυστα αφενός λόγω των δύσκολων συνθηκών και αφετέρου εάν οι αποδόσεις του δολαρίου και των ομολόγων δεν συνεχίσουν να υποχωρούν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Ηλεκτροσόκ» στην Ευρωζώνη - Βαθύτερη και πιο παρατεταμένη ύφεση αναμένει τώρα η Barclays

Ευρωαγορές: Διευρύνεται το ράλι εν αναμονή των πληθωριστικών στοιχείων ΗΠΑ

Κρίσιμη προειδοποίηση (BIS) ενάντια στις συνέπειες μονομερούς δράσης από την ΕΚΤ

gazzetta
gazzetta reader insider insider