Θετική αντίδραση στο Χρηματιστήριο, μετά από τις ισχυρές απώλειες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετική αντίδραση στο Χρηματιστήριο, μετά από τις ισχυρές απώλειες
Κέρδη άνω του 2% για τις μετοχές των τραπεζών στην ελληνική αγορά.

Με άνοδο κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη, προσπαθώντας να ανακάμψει από τις μεγάλες απώλειες της Τρίτης που έφεραν την ελληνική αγορά στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021.

Καταλύτη για τη θετική αντίδραση στο ΧΑ είναι τα κέρδη που σημειώνονται στα ευρωπαϊκά ταμπλό, που ακολουθούν τη μικρή άνοδο στην Wall Street χθες. Ωστόσο, το εύρος της αντίδρασης δείχνει πως οι διεθνείς αγορές εξακολουθούν να προβληματίζονται σημαντικά από τον ενδεχόμενο ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία.

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών ενισχύεται 0,89% στις 786,64 μονάδες και ο τζίρος ανέρχεται σε 6,13 εκατ. ευρώ.

Ο Large Cap κερδίζει 1,11% στς 1.874,97 μονάδες, ο Mid Cap ανεβαίνει 1,59% στις 1.271,75 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών ισχυροποιείται 2,63% στις 454,82 μονάδες.

Στην κίνηση των μετοχών, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η Τράπεζα Πειραιώς, στο 3,44%, στο απόηχο της συμφωνίας για τιτλοποιήσεις δανείων ύψους 2,7 δισ. ευρώ.

Ακολουθούν η Alpha Bank με κέρδη 3,14% και η Μυτιληναίος με κέρδη 3,13%.

Σημειώνεται πως η μετοχή της Intrakat σημειώνει άνοδο 1,97%, την επόμενη μέρα από την ανακοίνωση της συμφωνίας για την πώληση του ποσοστού της Intracom στους Μπάκο - Καϋμενάκη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider