Σήμερα οι υπογραφές μεταξύ Ελλάδας-Ιταλίας για την αγορά δύο φρεγατών

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σήμερα οι υπογραφές μεταξύ Ελλάδας-Ιταλίας για την αγορά δύο φρεγατών
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Υπογράφεται σήμερα η εφαρμοστική ρύθμιση για την απόκτηση δύο ιταλικών φρεγατών τύπου FREMM, κόστους 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπογράφεται σήμερα Τρίτη το μεσημέρι στη Ρώμη η εφαρμοστική ρύθμιση μεταξύ της Ελληνικής και της Ιταλικής Δημοκρατίας για την απόκτηση δύο ιταλικών φρεγατών τύπου FREMM, κόστους 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Παρόντες στην υπογραφή θα είναι ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο Ιταλός ομόλογός του Γκουίντο Κροσέτο, οι οποίοι θα συζητήσουν τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, την κατάσταση στη Μεσόγειο και τα Δυτικά Βαλκάνια, την ευρωπαϊκή άμυνα και τη διμερή αμυντική συνεργασία, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Η πρώτη φρεγάτα αναμένεται στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2028 και έναν χρόνο αργότερα η δεύτερη.

Η Ελλάδα ενδιαφέρεται για ακόμη δύο φρεγάτες FREMM του ιταλικού Ναυτικού, γεγονός που έχει κοινοποιηθεί στην ιταλική πλευρά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Όλες οι μειώσεις φόρων που έρχονται - Ποιοι γλιτώνουν τεκμήρια και ΕΝΦΙΑ

Το χαράτσι στα 1.400 στελέχη - Τρίτωσε με άρωμα ΙΟΝ - Σημαντική πρόοδος, σημαντικές προκλήσεις

Η «χρήσιμη»... χολή του Σαμαρά - Η δεύτερη νιότη στα «Δίδυμα Φεγγάρια» - Η αριστερή πολυκατοικία

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider