Δοκιμάζει τα χαμηλά έτους το Χρηματιστήριο, με μεγάλη πτώση στις τράπεζες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δοκιμάζει τα χαμηλά έτους το Χρηματιστήριο, με μεγάλη πτώση στις τράπεζες
Ισχυρές απώλειες για την ελληνική αγορά. Πτώση για τη μετοχή της Intrakat μετά από τη συμφωνία της Intracom με τους Μπάκο - Καϋμενάκη.

Τελευταία ενημέρωση: 15:56

Σημαντικές απώλειες σημειώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, για την Τρίτη, καθώς η ελληνική αγορά υποχωρεί πιο κάτω από τα επίπεδα των 800 μονάδων, κινούμενη κοντά στο χαμηλότερο κλείσιμο συνεδρίασης του τελευταίου 12μήνου, δηλαδή τις 789,66 μονάδες.

Η Λεωφόρος Αθηνών βρίσκεται «αιχμάλωτη» του αρνητικού κλίματος για την πορεία της οικονομίας σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ακολουθώντας την ισχυρή πτώση των ευρωπαϊκών ταμπλό, μετά και από τις αναφορές της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) που προειδοποίησε για οικονομική «θύελλα». Σε παρόμοιο κλίμα, το ευρώ έφτασε μέσα στην Τρίτη στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών έναντι του δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος.

Στο επίκεντρο της προσοχής παραμένουν οι εξελίξεις γύρω από την ενεργειακή κρίση που προκαλεί ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη να κινούνται σε πολύμηνα υψηλά.

Σημειώνεται πως στην αγορά γίνεται «ταμείο» για τα νέα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης που ανακοίνωσε ο ΥΠΕΝ, Κώστας Σκρέκας, για τον Ιούλιο.

Η εικόνα στα ταμπλό

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχωρεί 2,07% στις 788,89 μονάδες και ο τζίρος διαμορφώνεται στα 44,25 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά ο ΓΔ έχει υψηλό στις 808,44 μονάδες και χαμηλό στις 787,48 μονάδες, κάτω από το αρνητικό επίπεδο των τελευταίων 12 μηνών.

O Large Cap χάνει 2,36% στις 1.882,65 μονάδες, ο Mid Cap πέφτει 2,01% στις 1.262,36 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών πέφτει 4,13% στις 466,91 μονάδες.

Στην κίνηση των μετοχών, απώλειες 6,11% έχει η Τράπεζα Πειραιώς, πτώση 5,18% η Eurobank και 3,69% η Alpha Bank.

Σημειώνεται πως η μετοχή της Intrakat χάνει 7,75% μετά από τη συμφωνία για την παραχώρηση του ποσοστού της Intracom στους Μπάκο - Καϋμενάνη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider