Έχασε τις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο, μετά από την Λαγκάρντ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έχασε τις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο, μετά από την Λαγκάρντ
Πτώση για την ελληνική αγορά, μετά από τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Απώλειες 2% για τις τραπεζικές μετοχές.

Με απώλειες ολοκλήρωσε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας το κλίμα ανησυχίες που προκάλεσαν στα ευρωπαϊκά ταμπλό οι αναφορές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για αύξηση των επιτοκίων της από τον Ιούλιο.

Οι εκτιμήσεις της ΕΚΤ για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, με ανοδική αναθεώρηση για τον πληθωρισμό και πτωτική για το ΑΕΠ, κατέστησε επιφυλακτικούς τους επενδυτές, κάτι που αποτυπώθηκε και στον τζίρο της συνεδρίασης στη Λεωφόρο Αθηνών.

Παράλληλα, αρνητικό ρόλο για την ελληνική αγορά έπαιξαν και στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό στη χώρα μας τον Μάιο, που έφτασε σε υψηλό 28 ετών.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε 0,80% στις 886,64 μονάδες και τον τζίρο κάτω από τα 59 εκατ. ευρώ. Ο ΓΔ έγραψε ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 897,91 μονάδες και χαμηλό στις 885,28 μονάδες.

O Large Cap υποχώρησε 1,01% στις 2.140 μονάδες, ο Mid Cap 0,88% στις 1.387 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης 2,15% στις 588,52 μονάδες.

Πτώση 2,83% σημείωσε η μετοχή της Alpha Bank και απώλειες 2,28%η μετοχή της Eurobank.

Στον αντίποδα, άνοδο 1,17% έγραψε η μετοχή της MIG, ενώ κέρδη 1% σημείωσε η μετοχή της Alpha Trust, που ανακοίνωσε την αποκοπή μερίσματος για τη χρήση του 2021 στις 14 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Παγωμένη» η Wall Street, πριν από τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και μετά από την ΕΚΤ

ΕΚΤ: Τον Ιούλιο η αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25% - Πολύ ισχυρότερες οι πληθωριστικές πιέσεις – Κάλυψη της Ελλάδας

gazzetta
gazzetta reader insider insider