Επιμένει ανοδικά το Χρηματιστήριο, με ώθηση από τις τράπεζες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιμένει ανοδικά το Χρηματιστήριο, με ώθηση από τις τράπεζες
Θετικό κλίμα στην ελληνική αγορά, μετά από τις απώλειες της Πέμπτης, με ώθηση από τα ξένα χρηματιστήρια.

Τελευταία ενημέρωση: 14:53

Άνοδο συνεχίζει να καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, με την αγορά να ανακάμπτει μετά από τις χθεσινές απώλειες αλλά και να οδεύει προς απώλειες για το σύνολο της εβδομάδας.

Κύριος παράγοντας για τα κέρδη στο ΧΑ είναι το θετικό κλίμα που καταγράφεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ η αγορά δεν εμφανίζεται διατεθειμένη για κινήσεις πέρα από τις 860 μονάδες λόγω της νευρικότητας που επικρατεί διεθνώς για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών ενισχύεται 0,87% στις 858,61 μονάδες, κινούμενος κοντά στο ενδοσυνεδριακό υψηλό των 860,27 μονάδων, με χαμηλό στις 853,13 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται στα 41,88 εκατ. ευρώ.

Ο Large Cap κερδίζει 1,14% στις 2.064 μονάδες, ο Mid Cap ενισχύεται 0,48% στις 1.407 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών ισχυροποιείται 3,84% στις 561,51 μονάδες.

Στις μετοχές, κέρδη άνω του 3% σημειώνουν Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Eurobank, ενώ αντίθετα πτώση άνω του 3% σημειώνει ο τίτλος του ΟΤΕ.

Σημειώνεται πως η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις των τραπεζικών αποτελεσμάτων για το α' τρίμηνο του 2022, την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο επίκεντρο της προσοχής της αγοράς βρίσκονται οι εξελίξεις που απειλούν την πορεία της ευρωπαϊκής -και όχι μόνο- ανάκαμψης της οικονομίας, όπως οι πληθωριστικές πιέσεις, τα lockdown στην Κίνα για τον κορονοϊό και τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ΧΑ «κοιτάζει» προς τη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα, όπου αναμένονται ανακοινώσεις για τη νέα αναστολή του Συμφώνου Σταθερότητας για το 2023.

Παράλληλα, στο νέο άξονα του REPowerEU που θα ενταχθεί στο Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης υπάρχουν σχέδια και τεχνολογίες ανακαίνισης που αυξάνουν την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων μεταξύ της νέας «λίστας» επενδύσεων, μαζί με προγράμματα για την προώθηση ελέγχων ενεργειακής απόδοσης και συμβουλές για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σημαντικά κέρδη στις ευρωαγορές προς το κλείσιμο της εβδομάδας

gazzetta
gazzetta reader insider insider