Το κατώφλι του MSCI Greece πέρασαν Mytilineos και ΕΤΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το κατώφλι του MSCI Greece πέρασαν Mytilineos και ΕΤΕ
Ο MSCI Greece απαρτίζεται πλέον από 8 μετοχές, τις ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική, Μυτιληναίος.

Το κατώφλι του MSCI Greece Standard πέρασαν η Εθνική Τράπεζα και η Mytilineos, όπως ανακοίνωσε η MSCI, με τους δυο τίτλους να διαγράφονται, όπως ήταν αναμενόμενο, από τον Small Cap.

Έτσι, ενισχύεται η ελληνική παρουσία στους δείκτες με τον MSCI Greece να απαρτίζεται από 8 μετοχές, τις ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Μυτιληναίος πλέον.

Να υπενθυμίσουμε πως η Société Générale ανέμενε να υπάρξουν δύο προσθήκες ελληνικών μετοχών και μία διαγραφή (αυτή τη της Jumbo που δεν επιβεβαιώθηκε) από το δείκτη MSCI EM.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Société Générale, οι πιθανές εισροές για την Εθνική Τράπεζα εκτιμώνται στα 118,74 εκατ. δολάρια και για τη Mytilineos τα 96,37 εκατ. δολάρια.

Αυτό θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της στάθμισης της Ελλάδας στον δείκτη MSCI Αναδυόμενων Αγορών συνολικά. Συγκεκριμένα αναμένεται αύξηση κατά 0,03% λόγω της ΕΤΕ και 0,027% λόγω της Mytilineos. Βάσει της συναλλακτικής δραστηριότητας, οι ημέρες που θα επηρεαστούν, είναι 7,3 ημέρες για την ΕΤΕ, 6,8 ημέρες για τη Mytilineos.

Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν σήμερα θα τεθούν σε ισχύ στο κλείσιμο της Τρίτης 31 Μαΐου 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider