Fitch: Εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο θα διατηρήσει αυξημένες τις τιμές - Στο 1/3 των εξαγωγών της Μόσχας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Fitch: Εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο θα διατηρήσει αυξημένες τις τιμές - Στο 1/3 των εξαγωγών της Μόσχας
Θα μπορούσε να μειώσει τη συνολική παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας από 2 εκατ. έως 3 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα έως το τέλος του 2022.

Την άποψη πως ενδεχόμενο εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πετρέλαιο της Ρωσίας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία θα διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο τις ήδη ανεβασμένες ενεργειακές τιμές εκτιμά η Fitch.

Ο οίκος αξιολόγησης σχολιάζει τις συζητήσεις μεταξύ των χωρών της ΕΕ για το εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας, λέγοντας πως εάν υπάρξει οριστική συμφωνία στην ΕΕ η εφαρμογή του εμπάργκο θα είναι σταδιακή, με τις χώρες της ΕΕ που επηρεάζονται περισσότερο από το μέτρο, όπως η Τσεχία, η Ουγγαρία και η Σλοβακία να λαμβάνουν προσωρινή εξαίρεση από το εμπάργκο.

Σύμφωνα με την Fitch, το ευρωπαϊκό εμπάργκο θα μπορούσε να αφορά περίπου 3 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου ανά ημέρα και περίπου 2 εκατ. βαρέλια παραγώγων πετρελαίου ανά ημέρα, με βάση τις εισαγωγές στην ΕΕ από τη Ρωσία με βάση στοιχεία του 2019.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές του οίκου, η Ρωσία θα μπορούσε να δρομολογήσει ένας μέρος αυτών των εξαγωγών στη Ρωσία, αν και αυτό μένει να φανεί από το εύρος του εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο από την ΕΕ.

Το εμπάργκο θα μπορούσε να μειώσει τη συνολική παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας από 2 εκατ. έως 3 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα έως το τέλος του 2022, περίπου το 1/3 των εξαγωγών πετρελαίου της χώρας σε κανονικές συνθήκες, υποστηρίζει η Fitch.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

IEA: Τα έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο αυξήθηκαν 50%, στα 20 δισ. δολάρια

ΙΕΑ: Δεν θα υπάρξουν βραχυπρόθεσμες ελλείψεις πετρελαίου παρά την απομόνωση της Ρωσίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider