Trader της Citigroup ευθύνεται για το προσωρινό sell-off της Δευτέρας στις ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Trader της Citigroup ευθύνεται για το προσωρινό sell-off της Δευτέρας στις ευρωαγορές
Ένα στιγμιαίο «λάθος» από trader της Citigroup στάθηκε αρκετό ώστε να προκαλέσει «βουτιά» σε αρκετούς ευρωπαϊκούς χρηματιστηριακούς δείκτες κατά τις συνεδριάσεις της Δευτέρας, όπως παραδέχθηκε λίγο αργότερα ο αμερικανικός χρηματοπιστωτικός κολοσσός.

Ένα στιγμιαίο «λάθος» από trader της Citigroup στάθηκε αρκετό ώστε να προκαλέσει «βουτιά» σε αρκετούς ευρωπαϊκούς χρηματιστηριακούς δείκτες κατά τις συνεδριάσεις της Δευτέρας, όπως παραδέχθηκε λίγο αργότερα ο αμερικανικός χρηματοπιστωτικός κολοσσός.

Πιο αναλυτικά, το "flash crash" που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα ορισμένοι δείκτες -ειδικά στην βόρεια Ευρώπη- να σημειώσουν προσωρινά απώλειες ως και άνω του 8% δεν οφειλόταν τελικά σε κάποια νεότερη εξέλιξη αναφορικά με τα ζητήματα που «καίνε» τις παγκόσμιες αγορές (πληθωρισμός, επιτόκια, Ουκρανία) αλλά στο λάθος ενός trader της Citigroup.

Όπως ανακοίνωσε αργότερα μέσα στην Δευτέρα η αμερικανική τράπεζα, το λάθος ενός στελέχους της Citigroup κατά την εισαγωγή μιας συναλλαγής στάθηκε αρκετό για να συμβεί ένα «μίνι-κραχ» σε αρκετούς δείκτες, με τον σουηδικό OMX 30 στην Στοκχόλμη να «βουτά» ως και -8%, πριν ανακάμψει σταδιακά οδεύοντας προς τη λήξη της συνεδρίασης.

«Τη Δευτέρα, ένας από τους trader μας έκανε ένα λάθος κατά την εισαγωγή μιας συναλλαγής. Μέσα σε λίγα λεπτά, εντοπίσαμε το σφάλμα και το διορθώσαμε», δήλωσε στο CNBC εκπρόσωπος της Citi.

Όπως αναφέρει το δίκτυο CNBC, το «προσωρινό σφάλμα» του στελέχους της Citigroup προκάλεσε την προσωρινή αναστολή των συναλλαγών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ ο «συναγερμός» έληξε λίγο αργότερα, μετά και την επίσημη ανακοίνωση της Citigroup.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπάφετ: Οι επενδύσεις είναι ένα απλό παιχνίδι - Ακόμη και μια μαϊμού θα έκανε τη δουλειά των οικονομικών συμβούλων

Γερμανία: Έφοδος των αρχών στα γραφεία της Morgan Stanley στη Φρανκφούρτη

gazzetta
gazzetta reader insider insider