Πετρέλαιο: ΟΠΕΚ+ και Μπάιντεν φέρνουν απώλειες 5% για το αργό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: ΟΠΕΚ+ και Μπάιντεν φέρνουν απώλειες 5% για το αργό
Η «συντονισμένη δράση» OΠΕΚ+ και Μπάιντεν με στόχο την αποκλιμάκωση των τιμών των καυσίμων φέρνουν απώλειες για τον «μαύρο χρυσό».

Ισχυρές απώλειες που «αγγίζουν» το 5% καταγράφουν την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η «συντονισμένη δράση» από πλευράς OΠΕΚ+ και Μπάιντεν με στόχο την αποκλιμάκωση των τιμών του εμπορεύματος αποτυπώνεται στις συνεδριάσεις του «μαύρου χρυσού».

Πιο αναλυτικά, το συμβόλαιο παραδόσεως Μαΐου για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate υποχωρεί κατά 4,28% ή 4,57 δολάρια/βαρέλι και διαμορφώνεται στα 103,2 δολάρια/βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια Μαΐου για το ευρωπαϊκό brent καταγράφει απώλειες της τάξης του 4,6% και βρίσκεται στα επίπεδα των 108,27 δολαρίων/βαρέλι.

Σημειώνεται πως η «βουτιά» στις τιμές του πετρελαίου πυροδοτήθηκε εν πολλοίς μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν να εξετάζει την αποδέσμευση σχεδόν 1 εκατ. βαρελιών ημερησίως για αρκετούς μήνες ώστε να επιτευχθεί η μείωση των τιμών στα καύσιμα, καθώς η μέση τιμή βενζίνης στα πρατήρια καυσίμων στις ΗΠΑ ανέρχεται στα 4,4 δολάρια ανά γαλόνι, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η τιμή της ξεπερνάει ακόμα και τα 6 δολάρια/γαλόνι.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η συνολική ποσότητα των αποθεμάτων που θα διαθέσουν οι ΗΠΑ μπορεί να φτάσει έως τα 180 εκατ. βαρέλια, ενώ για τον σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθεί το στρατηγικό απόθεμα της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης (Strategic Petroleum Reserve).

Την ίδια στιγμή, την αύξηση της ημερήσιας παραγωγής αργού πετρελαίου κατά 432.000 βαρέλια αποφάσισε την Πέμπτη ο ΟΠΕΚ+, μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η αύξηση στην ημερήσια παραγωγή θα πραγματοποιηθεί από την 1η Μαΐου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Δεν αλλάζει στρατηγική ο ΟΠΕΚ+ και συνεχίζει με ήπια αύξηση της παραγωγής

Οι ΗΠΑ εξετάζουν να διαθέσουν στην αγορά μεγάλες ποσότητες αργού πετρελαίου

Η Gazprom ετοιμάζεται για πιθανή διακοπή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider