Η κρίση στην Ουκρανία επηρεάζει και πάλι αρνητικά την Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η κρίση στην Ουκρανία επηρεάζει και πάλι αρνητικά την Wall Street
Τριψήφιες απώλειες για τον Dow Jones και τον Nasdaq στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με σημαντική άνοδο στις τιμές του πετρελαίου.

Απώλειες καταγράφει η Wall Street την Τετάρτη, ακολουθώντας το αρνητικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές και μετά από τα σημαντικά κέρδη που σημειώθηκαν χθες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones υποχωρεί 0,72% ή 249,44 μονάδες στις 34.557 μονάδες.

Ο S&P 500 χάνει 0,71% ή 31,56 μονάδες στις 4.479 μονάδες.

Ο Nasdaq διολισθαίνει 0,96% ή 135,97 μονάδες στις 13.976 μονάδες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν οι εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, να μεταβαίνει στην Ευρώπη για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και τον συντονισμό των χωρών της Δύσης για περαιτέρω πιέσεις στη Ρωσία.

Οι απώλειες έρχονται στον απόηχο των δηλώσεων που έκανε προχθές ο διοικητής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζερόμ Πάουελ, για επιθετική αύξηση των επιτοκίων της τράπεζας μέσα στους επόμενους μήνες και καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για την πορεία του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.

Σημειώνεται πως οι ενεργειακές τιμές τραβούν και πάλι την ανιούσα, με τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού να ενισχύονται νωρίτερα έως και 4% στα 113 δολάρια ανά βαρέλι ενώ τα συμβόλαια του brent έφτασαν να ανεβαίνουν κοντά στο 4% στα 120 δολάρια ανά βαρέλι.

Μάκρο

Πτωτικά κινήθηκαν οι νέες πωλήσεις ακινήτων στις ΗΠΑ για τον Φεβρουάριο, σε μηνιαίο και ετήσιο επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Έτσι, οι νέες πωλήσεις κατοικιών διαμορφώθηκαν σε 772.000 για τον Φεβρουάριο, με πτώση 2% σε σχέση με τον Ιανουάριο και πτώση 6% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυξημένα 20% τα μπόνους των επενδυτών στην Wall Street το 2021

UBS: Στο 2% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία

Επιφυλακτικότητα και απώλειες στις ευρωαγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider