Ήπια κέρδη για τον χρυσό με το βλέμμα σε Fed και Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια κέρδη για τον χρυσό με το βλέμμα σε Fed και Ουκρανία
Σε θετικό έδαφος μόλις για δεύτερη φορά κατά τις επτά τελευταίες συνεδριάσεις το πολύτιμο μέταλλο.

Ανοδικά κινήθηκαν την Δευτέρα οι τιμές του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να βρίσκεται σε θετικό έδαφος μόλις για δεύτερη φορά κατά τις επτά τελευταίες συνεδριάσεις, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τόσο τις εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο στην ανατολική Ευρώπη όσο και τις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας αναφορικά με τα βασικά της επιτόκια.

Πιο αναλυτικά, το συμβόλαιο παραδόσεως Απριλίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκε στα 1.929,5 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας κέρδη 0,1% ή 20 σεντς/ουγγιά.

«Οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τον οικονομικό αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία τόσο αναφορικά με το δεύτερο τρίμηνο του έτους όσο και σε σχέση με τα επόμενα τρίμηνα», ανέφερε στο MarketWatch ο Chintan Karnani, επικεφαλής ερευνητής της Insignia Consultants, σημειώνοντας παράλληλα πως «ο υπερπληθωρισμός και οι πιθανότητες στασιμότητας φέρνουν τις τιμές του χρυσού πάνω από 1.900 δολάρια».

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, κέρδη 0,9% ή 0,23 δολαρίων/ουγγιά κατέγραψε και το ασήμι Μαΐου που έκλεισε στα 25,313 δολάρια/ουγγιά, ενώ ο χαλκός Μαΐου διαμορφώθηκε στα 4,711 δολάρια/λίβρα, με απώλειες 0,6%.

Σε θετικό έδαφος έκλεισε και η πλατίνα Απριλίου που σημείωσε κέρδη 0,9% στα 1.044,7 δολάρια/ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παραδόσεως Μαΐου διαμορφώθηκε στα 2.537,3 δολάρια/ουγγιά, με άνοδο 1,8%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Επιταχύνονται οι απώλειες μετά τον «χρησμό» Πάουελ για επιτόκια-πληθωρισμό

Μικτά πρόσημα και ήπιες διακυμάνσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πετρέλαιο: «Άλμα» 6% πάνω από τα 110 δολάρια - Κορυφώνεται η ανησυχία για την προσφορά

gazzetta
gazzetta reader insider insider