Απώλειες 4% για το αργό στην εβδομάδα παρά τη σημερινή άνοδο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες 4% για το αργό στην εβδομάδα παρά τη σημερινή άνοδο
Οι τιμές του πετρελαίου περιόρισαν μερικώς τις απώλειες των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Με πτώση που ξεπέρασε το 4% έκλεισαν την εβδομάδα οι τιμές του πετρελαίου, παρά το γεγονός πως την Παρασκευή το αργό κατέγραψε άνοδο και περιόρισε μερικώς τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από έντονη μεταβλητότητα και διαδοχικές αλλαγές στην ψυχολογία της αγοράς.

Πιο αναλυτικά, το αμερικανικό West Texas Intermediate παραδόσεως Απριλίου διαμορφώθηκε στα 104,7 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας κέρδη της τάξης των 1,72 δολαρίων/βαρέλι ή 1,7%. Ωστόσο, το αμερικανικό αργό υποχώρησε κατά 4,2% από το ξεκίνημα της εβδομάδας.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό αργό τύπου Brent, το οποίο έκλεισε στα 107,93 δολάρια/βαρέλι, με άνοδο 1,2%, ενώ σε βάθος πενταημέρου έχασε 4,2%.

Όπως αναφέρει το Reuters, η συνεχιζόμενη αστάθεια στην αγορά του πετρελαίου έχει προκαλέσει αναστάτωση μεταξύ των επενδυτών, γεγονός που είναι σε θέση να προκαλέσει αλυσιδωτά την περαιτέρω επιδείνωση στις διακυμάνσεις των τιμών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, από τη μία η μείωση της προσφοράς εξαιτίας των κυρώσεων στο ρωσικό αργό, η αύξηση των κρουσμάτων στην Κίνα και η μείωση των αποθεμάτων και από την άλλη οι εν εξελίξει συνομιλίες με το Ιράν για διευθέτηση του πυρηνικού του προγράμματος έχουν δημιουργήσει μία αρκετά εύθραυστη συνθήκη στην αγορά, κάτι που προκάλεσε σε μεγάλο βαθμό τα διαδοχικά σκαμπανεβάσματα των τιμών από τα υψηλά των 139 δολαρίων ως τα χαμηλά 20 μηνών περίπου στα 95 δολάρια/βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Μόνη βεβαιότητα η... αβεβαιότητα

Μέτρα για μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου προτείνει ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider