Πτώση σχεδόν 3% για τον χρυσό σε εβδομαδιαίο επίπεδο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση σχεδόν 3% για τον χρυσό σε εβδομαδιαίο επίπεδο
Το συμβόλαιο κατέγραψε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση τους από τον Νοέμβριο, μετά την απόφαση της Federal Reserve να αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2018.

Πτώση σημείωσαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού τόσο σε ημερήσιο όσο και σε εβδομαδιαίο επίπεδο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση τους από τον Νοέμβριο, μετά την απόφαση της Federal Reserve να αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2018.

Ο χρυσός Απριλίου έχασε 13,90 δολάρια ή 0,7%, κλείνοντας στα 1.929,30 δολάρια η ουγγιά, έπειτα από άνοδο 1,8% την Πέμπτη, η οποία έβαλε στοπ στην πτώση των προηγούμενων τεσσάρων συνεδριάσεων. Για την εβδομάδα, ο χρυσός υποχώρησε 2,8%, στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση για ενεργό συμβόλαιο από την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 26 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones.

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν μετά το ράλι του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να χωνεύουν τη νέα στάση της Federal Reserve, δήλωσε στο MarketWatch ο Edward Moya, αναλυτής αγορών της OANDA. Ο χρυσός «μπορεί να έχει έναν ασταθή βραχυπρόθεσμο δρόμο μπροστά του, με το επίπεδο των 1.900 δολαρίων να παρέχει βασική στήριξη», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «στην ανοδική πορεία, ο χρυσός μπορεί να βρει αντίσταση στο επίπεδο των 1.950 δολαρίων».

Από την πλευρά του ο Carlo Alberto De Casa, αναλυτής στην Kinesis Money, ανέφερε ότι «η εξέλιξη του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και οι αποφάσεις της επόμενης Fed θα είναι οι κύριοι μοχλοί της αγοράς για την τιμή του χρυσού».

«Εάν υπάρξει κατάπαυση του πυρός ή κάποιου είδους συμφωνία, ο χρυσός θα μπορούσε να πέσει αρκετά γρήγορα», ανέφερε στο Reuters ο Edward Meir, αναλυτής της ED&F Man Capital Markets.

Το ασήμι Μαΐου υποχώρησε 53 σεντς, ή 2,1%, για να κλείσει στα 25,087 δολάρια η ουγγιά, μετά από άνοδο 3,7% την Πέμπτη. Ωστόσο, κατέγραψε εβδομαδιαία πτώση 4,1%, σπάζοντας ένα κερδοφόρο σερί έξι εβδομάδων.

Ο χαλκός Μαΐου σημείωσε άνοδο 0,8% στα 4,74 δολάρια η λίβρα, με εβδομαδιαία κέρδη 2,5%. Η πλατίνα Απριλίου κινήθηκε σταθεροποιητικά στα 1.035,90 δολάρια η ουγγιά, κλείνοντας 4,8% χαμηλότερα για την εβδομάδα, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου ενισχύθηκε 1 δολάριο στα 2.493 δολάρια η ουγγιά, αλλά υποχώρησε σχεδόν για 11% σε εβδομαδιαία βάση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Η επιθετικότερη στροφή της Fed και το στοίχημα των αγορών

Υψηλά περιθώρια ανόδου για τις ελληνικές μετοχές από τη JP Morgan

Eurobank Equities: Το νέο σκηνικό στο Χρηματιστήριο - «Sell the rallies»

gazzetta
gazzetta reader insider insider