Ράλι 8% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ - Tencent και Alibaba σε άνοδο άνω του 20%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι 8% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ - Tencent και Alibaba σε άνοδο άνω του 20%
Το Πεκίνο θα εργαστεί για τη σταθερότητα στη χρηματοπιστωτική αγορά του Χονγκ Κονγκ καθώς και στον προβληματικό τομέα των ακινήτων.

Τελευταία Ενημέρωση 10:15

Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν τα χρηματιστήρια της Ασίας, με τις κινεζικές μετοχές να ανακάμπτουν και το Χονγκ Κονγκ να κάνει ανοδικό ράλι.

Ειδικότερα, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε 8,95%, κλείνοντας στις 20.064 μονάδες, ενώ εχθές υποχώρησε σχεδόν 6%, κλείνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2016.

Παράλληλα, ο τεχνολογικός κολοσσός Tencent σημείωσε άνοδο 23%, η Alibaba εκτινάχθηκε στο +19% και η NetEase στο +23,6%.

Την ίδια ώρα, στην Κίνα, ο Shanghai composite ενισχύθηκε 3,48% και ο Shenzhen 4,02%.

Επίσης, στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 σημείωσε κέρδη 1,65%, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα έκλεισε στο +1,44%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε 1,1%.

Η ισχυρή άνοδος ήρθε έπειτα από το δημοσίευμα κινεζικού κρατικού μέσου ενημέρωσης που έκανε λόγο για οικονομική στήριξη στις κινεζικές μετοχές. Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και της Κίνας προχωρούν προς ένα σχέδιο συνεργασίας για τις κινεζικές μετοχές που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ, αναφέρεται, με τα δημοσιεύματα να επικαλούνται συνεδρίαση για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη υπό την προεδρία του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Liu He.

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι το Πεκίνο θα στηρίξει τις κινεζικές μετοχές στο εξωτερικό και θα εργαστεί για τη σταθερότητα στη χρηματοπιστωτική αγορά του Χονγκ Κονγκ καθώς και στον προβληματικό τομέα των ακινήτων.

Το τελευταίο διάστημα οι κινεζικές τεχνολογικές μετοχές δέχτηκαν έντονες πιέσεις εν μέσω ανησυχιών, μεταξύ των οποίων ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η Tencent θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπη με πρόστιμο - ρεκόρ για παραβίαση των κανόνων κατά του ξεπλύματος χρήματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider