Η Κίνα δεσμεύεται να στηρίξει το χρηματιστήριο και την οικονομική ανάπτυξη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κίνα δεσμεύεται να στηρίξει το χρηματιστήριο και την οικονομική ανάπτυξη
Η κυβέρνηση θα αναπτύξει πολιτικές ευνοϊκές για τις κεφαλαιαγορές, σύμφωνα με δημοσίευμα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua.

Η Κίνα θα διατηρήσει σταθερές τις χρηματιστηριακές αγορές και θα λάβει μέτρα για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με δημοσίευμα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua.

Η κυβέρνηση θα αναπτύξει πολιτικές ευνοϊκές για τις κεφαλαιαγορές, σύμφωνα με την Επιτροπή Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Ανάπτυξης που συνεδρίασε υπό την προεδρία του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Λιου Χε. Η κινεζική κυβέρνηση συνεχίζει να υποστηρίζει την εισαγωγή εταιρειών στο εξωτερικό και έχει διατηρήσει «καλή επικοινωνία» με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, σύμφωνα με την επιτροπή. Οι δύο πλευρές εργάζονται για ένα σχέδιο συνεργασίας, σύμφωνα με το Xinhua.

Η επιτροπή ανέφερε επίσης ότι η νομισματική πολιτική της Κίνας θα πρέπει να «ανταποκριθεί ενεργά» για να στηρίξει την οικονομία και η νέα πίστωση στην αγορά θα συμβάλει στη διατήρηση της «κατάλληλης ανάπτυξης».

Οι παρεμβάσεις έρχονται καθώς η κινεζική οικονομία αντιμετωπίζει αυξανόμενα εμπόδια από ένα κύμα κρουσμάτων Covid-19 που οδήγησαν σε lockdown αρκετών οικονομικών περιφερειών.

Τέλος, σύμφωνα με το Xinhua, η επιτροπή δεσμεύτηκε επίσης να διατηρήσει σταθερές τις χρηματοπιστωτικές αγορές του Χονγκ Κονγκ, ενισχύοντας παράλληλα την επικοινωνία και τον συντονισμό με τις ρυθμιστικές αρχές του Χονγκ Κονγκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider