Απώλειες για τον χρυσό την Παρασκευή, αλλά και μικρά κέρδη σε επίπεδο εβδομάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες για τον χρυσό την Παρασκευή, αλλά και μικρά κέρδη σε επίπεδο εβδομάδας
Σε επίπεδο εβδομάδας, το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε άνοδο 0,9%.

Με απώλειες ολοκλήρωσαν την Παρασκευή τα συμβόλαια του χρυσού, παρά το ότι σε εβδομαδιαίο επίπεδο έφτασαν τα υψηλότερα επίπεδα τους εδώ και 19 μήνες λόγω της μεταβλητότητας που προκαλούν στις αγορές οι εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η σημερινή πτώση του χρυσού αποδίδεται στις δηλώσεις που έκανε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, για πρόοδο στις συνομιλίες με τους Ουκρανούς, γεγονός που οδήγησε σε ισχυρή άνοδο τις μετοχές στα μεγάλα χρηματιστήρια και η οποία «ξεφούσκωσε» γρήγορα μετά από τις νέες κυρώσεις ΗΠΑ και Ευρώπης στη Μόσχα.

Όπως δήλωσε ο Έντουαρντ Μόγια, αναλυτής της OANDA στο Market Watch, «η υποχώρηση του χρυσού θα είναι περιορισμένη, καθώς δεν φαίνεται μια άμεση αποκλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και καθώς αυξάνονται οι πληθωριστικές πιέσεις».

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Απριλίου, έπεσαν 0,8% ή 15,40 δολάρια στα 1.985 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας, το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε άνοδο 0,9%.

Στα άλλα μέταλλα, το ασήμι παράδοσης Μαΐου έκλεισε με πτώση 10 σεντς ή 0,4% στα 26,16 ανά ουγγιά, αν και σε εβδομαδιαίο επίπεδο είχε άνοδο 1,4%.

Ο χαλκός παράδοσης Μαΐου έχασε 0,6% στα 2,626 δολάρια ανά ουγγιά, κλείνοντας την εβδομάδα 6% χαμηλότερα.

Η πλατίνα παράδοσης Απριλίου είχε απώλειες 0,6% στα 1.088 δολάρια ανά ουγγιά για την ημέρα και 2,5% για την εβδομάδα.

Το παλλάδιο παράδοσης Ιουνίου έκλεισε στα 2.796 δολάρια ανά ουγγιά, με πτώση 4,2% για την Παρασκευή και απώλειες άνω του 6% για την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επέστρεψε πάνω από τα 2.000 δολάρια ο χρυσός

gazzetta
gazzetta reader insider insider