Επέστρεψε πάνω από τα 2.000 δολάρια ο χρυσός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επέστρεψε πάνω από τα 2.000 δολάρια ο χρυσός
Ο χρυσός θα πρέπει να έχει «πολύ σταθερή και αξιόπιστη υποστήριξη» ως ένα ασφαλές καταφύγιο στον πόλεμο, καθώς «οι αγορές είναι προσηλωμένες σε κάθε πρωτοσέλιδο», είπε. 

Σύντομο αποδείχτηκε το διάλλειμα στο ανοδικό ράλι στις τιμές του χρυσού, καθώς την Πέμπτη, μία μόλις ημέρα μετά τις πρώτες απώλειες σε πέντε συνεδριάσεις, το πολύτιμο μέταλλο σκαρφάλωσε για άλλη μια φορά πάνω από τα 2.000 δολάρια, κάτι που αποδίδεται ξανά στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και στα δημοσιεύματα για μηδενική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με σκοπό τον τερματισμό της σύγκρουσης, δήλωσε στο Marketwatch ο Τζεφ Ράιτ, επικεφαλής επενδύσεων στη Wolfpack Capital.

Ο χρυσός θα πρέπει να έχει «πολύ σταθερή και αξι5όπιστη υποστήριξη» ως ένα ασφαλές καταφύγιο στον πόλεμο, καθώς «οι αγορές είναι προσηλωμένες σε κάθε πρωτοσέλιδο», είπε.

Αναλυτές αναμένουν ότι η κλιμάκωση των εχθροπραξιών στην Ανατολική Ευρώπη θα έχει ως αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι χάραξης νομισματικής πολιτικής να υποστηρίξουν βραδύτερο ρυθμό αύξησης των επιτοκίων, καθώς η ευρωζώνη αντιμετωπίζει οικονομικές αβεβαιότητες που συνδέονται με την εισβολή της Ρωσίας της Ουκρανίας.

Ο χρυσός έχει «μεγάλη δυναμική», δήλωσε στο Marketwatch ο Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην AvaTrade. «Οι επενδυτές απλώς δεν είναι σίγουροι αν είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν περιουσιακά στοιχεία με μεγαλύτερο κίνδυνο», επομένως οι τιμές κινούνται υψηλότερα.

Η κατάσταση στη Ρωσία και την Ουκρανία είναι ο βασικός παράγοντας για την αύξηση των τιμών του χρυσού και οι γεωπολιτικές εντάσεις δεν είναι πιθανό να εκτονωθούν σύντομα, πράγμα που σημαίνει πολύ υψηλότερες τιμές χρυσού, προσέθεσε

Ο Aslam είπε ότι είναι «λογικό» η τιμή του χρυσού να φτάσει στο επίπεδο των 2.500 δολαρίων τους επόμενους μήνες.

Έτσι ο χρυσός παράδοσης Απριλίου σημείωσε άνοδο 12,20 δολάρια ή 0,6%, για να κλείσει στα 2.000,40 δολάρια η ουγγιά.

Το ασήμι παράδοσης Μαΐου κέρδισε 44 σεντς ή 1,7% στις 26.256 δολάρια η ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider