Για «καταιγίδα» στις αγορές μετοχών προειδοποιούν Citi, Morgan Stanley

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Για «καταιγίδα» στις αγορές μετοχών προειδοποιούν Citi, Morgan Stanley
Καθώς οι αγορές μετοχών βυθίζονται σε όλο τον κόσμο, οι αναλυτές στρατηγικής της Morgan Stanley και της Citi αναφέρουν πως ότι φαίνεται να κινούμαστε προς μια τέλεια καταιγίδα.

Καθώς οι αγορές μετοχών βυθίζονται σε όλο τον κόσμο, οι αναλυτές στρατηγικής της Morgan Stanley και της Citi εκτιμούν πως φαίνεται να κινούμαστε προς μια «τέλεια καταιγίδα».

Ο κίνδυνος για περαιτέρω επιδείνωση είναι πιο έντονος κατά τις επόμενες 6-8 εβδομάδες», έγραψε ο Michael Wilson της Morgan Stanley σε ένα σημείωμα προς τους πελάτες. «Είμαστε σταθερά στη κατεύθυνση προς μια bear market που είναι ημιτελής τόσο σε χρόνο όσο και σε επίπεδα τιμών».

Ξεχωριστά, οι αναλυτές στρατηγικής της Citi με επικεφαλής τον Jamie Fahy ανέφεραν πως οι εκτιμήσεις για τα εταιρικά κέρδη έγιναν αρνητικές για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2020. «Τα εταιρικά αποτελέσματα και η κερδοφορία των εταιρειών είναι «υψίστης σημασίας» σε μια εποχή που η ρευστότητα απορροφάται από τις κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο. Η κατάργηση αυτής της υποστήριξης θα μπορούσε να αφήσει ορισμένους δείκτες να αιωρούνται».

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία προκάλεσε νέα άνοδο στις τιμές των εμπορευμάτων, ενισχύοντας τους φόβους ότι οι οικονομίες οδηγούνται σε στασιμοπληθωριστικό σοκ. Αρκετοί σημαντικοί δείκτες σε όλη την Ευρώπη έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 20% από τα πρόσφατα υψηλά τους, ενώ ο S&P 500 κινείται γύρω από μια διόρθωση της τάξεως του 10%.

Με τις τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου να εκτινάσσονται στα ύψη, οι στρατηγοί της Citi και της Morgan Stanley λένε ότι η «καταστροφή της ζήτησης» μπορεί τώρα να είναι αναπόφευκτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Morgan Stanley: Έρχεται χρεοκοπία της Ρωσίας στις 15 Απριλίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider