Goldman Sachs: Η παραγωγή υδρογόνου μπορεί να γίνει μία αγορά αξίας 1 τρισ. δολαρίων τον χρόνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Η παραγωγή υδρογόνου μπορεί να γίνει μία αγορά αξίας 1 τρισ. δολαρίων τον χρόνο
«Αν θέλουμε μηδενικές εκπομπές άνθρακα δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνο μέσω των ανανεώσημων πηγών ενέργειας».

Το υδρογόνο έχει να παίξει σημαντικό ρόλο σε κάθε μετάβαση προς τη μηδένιση των εκπομπών άνθρακα και η παραγωγή του θα μπορούσε να γίνει μία αγορά αξίας άνω του 1 τρισ. δολαρίων το χρόνο, σύμφωνα με μία εκτίμηση της Goldman Sachs.

«Αν θέλουμε μηδενικές εκπομπές άνθρακα δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνο μέσω των ανανεώσημων πηγών ενέργειας» σχολίασε σχετικά o Michele DellaVigna, μιλώντας στο “Squawk Box Europe” του CNBC.

«Χρειαζόμαστε κάτι που θα πάρει τον σημερινό ρόλο του φυσικού αερίου, ειδικά για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την εποχικότητα και τις περιόδους διακοπής και αυτό είναι το υδρογόνο» πρόσθεσε.

Το υδρογόνο έχει μια ευρεία γκάμα πεδίων εφαρμογής και μπορεί να αξιοποιηθεί από πολλές διαφορετικές βιομηχανίες, από τις μεταφορές, τη θέρμανση ή και τη βαριά βιομηχανία, μεταξύ άλλων.

«Καθαρό» υδρογόνο

«Το κλειδί είναι η παραγωγή υδρογόνου χωρίς εκπομπές άνθρακα» σημειώνει ο DellaVigna της Goldman Sachs και τονίζει πως «είτε το κάνουμε με τον τρόπο της ηλεκτρόλυσης, είναι με τον εγκλωβισμό του άνθρακα, πρέπει να παράγωγουμε υδρογόνο με καθαρό τρόπο».

«Με το που το καταφέρουμε, πιστεύω πως θα έχουμε τη λύση για αυτό που θα μπορούσε, μια μέρα, να αντιστοιχεί στο 15% των παγκόσμιων αγορών ενέργειας, το οποίο σημαίνει πως θα είναι μία αγορά αξίας... άνω του ενός τρισ. δολαρίων τον χρόνο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα σενάρια της Goldman Sachs για τις αγορές με φόντο το πολύπλοκο γεωπολιτικό παζλ

gazzetta
gazzetta reader insider insider