Ο Πούτιν «στέλνει» τον χρυσό πάνω από τα 1.900 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Πούτιν «στέλνει» τον χρυσό πάνω από τα 1.900 δολάρια
Ανοδικά κινήθηκε το κίτρινο πολύτιμο μέταλλο τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να τοποθετούνται ελαφρώς καθώς η γεωπολιτική ένταση στην Ουκρανία κλιμακώνεται.

Ανοδικά κινήθηκε το κίτρινο πολύτιμο μέταλλο τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να τοποθετούνται ελαφρώς σε αυτό καθώς η γεωπολιτική ένταση στην Ουκρανία κλιμακώνεται.

Όλος ο πλανήτης παραμένει σε αγωνία καθώς ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των δύο αυτονομημένων περιοχών της Ουκρανίας, ενώ όπως είχε διαρρεύσει πριν από λίγο το Κρεμλίνο ο Πρόεδρος Πούτιν είπε στους ηγέτες Γαλλίας και Γερμανίας ότι σχεδιάζει να υπογράψει ένα διάταγμα για την αναγνώριση των δύο αποσχισμένων περιοχών ως ανεξάρτητα κράτη.

Σύμφωνα με τον Craig Erlam αναλυτή της OANDA, «η εβδομάδα ξεκίνησε με κάποια αστάθεια για την αγορά του χρυσού με ένα ήπιο profit taking αλλά με το πολύτιμο μέταλλο να ανακάμπτει στη συνέχεια λόγω των χειρισμών στα ουκρανικά εδάφη. Ο χρυσός συνεχίζει να έχει αντίσταση γύρω στα 1.900 δολάρια, κάτι που αποδεικνύεται ότι είναι ένα σημαντικό ψυχολογικό όριο. Αν και υπάρχει ακόμα ελπίδα για τη διπλωματία, η οποία θα μείωνε την ελκυστικότητα του χρυσού ως ένα ασφαλές καταφύγιο, υπάρχει σίγουρα λόγος να πιστεύουμε ότι μια εισβολή θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή».

Έτσι, τη Δευτέρα τα συμβόλαια χρυσού άμεσης παράδοσης ενισχύθηκαν κατά 0,42% περίπου στα 1.908 δολάρια ανά ουγγιά κερδίζοντας περίπου 8 δολάρια σε μια ημέρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider