Ανοδική εκκίνηση στο Χρηματιστήριο την Τρίτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδική εκκίνηση στο Χρηματιστήριο την Τρίτη

Με κέρδη άνοιξε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές τοποθετήσεις και το τζίρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Μεικτή εικόνα καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές με τα πιστωτικά ιδρύματα να δημοσιεύουν σήμερα και αύριο οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου. Αναλυτές αναμένουν πως αυτά θα χαρακτηριστούν από τη διατήρηση της απομόχλευσης των ισολογισμών, τη μικρή άνοδο των καταθέσεων με ταυτόχρονη χαμηλότερη εξάρτηση από τη χρηματοδότηση του ευρωσυστήματος και τη μικρή βελτίωση στην ποιότητα ενεργητικού.

Η Εθνική Τράπεζα καταγράφει κέρδη κατά 1,05%, η Τράπεζα Πειραιώς κατά 0,76% και η Alpha Bank κατά 1,26%. Από την πλευρά της, η Eurobank διατηρείται σταθερή στα 0,450 ευρώ.

Ο Γενικός Δέκτης Τιμών ενισχύεται κατά 0,58% στις 564,96 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται στα 2,14 εκατ. ευρώ. Από το σύνολο των μετοχών, 21 ενισχύονται, 12 υποχωρούν και 13 παραμένουν αμετάβλητες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Motor Oil ενισχύεται κατά 1,50% μετά την ανακοίνωση καθαρά κερδών 118 εκατ. ευρώ για το α’ εξάμηνο του έτους. Κέρδη κατά 1,17% σημειώνει και η μετοχή της ΔΕΗ. ΔΕΗ+0,78% Στον αντίποδα, η Viohalco διολισθαίνει κατά 0,78% και η METKA κατά 0,92%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider