Πετρέλαιο: Ανησυχία για την παραγωγή - Στα 85 δολάρια το Brent

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Ανησυχία για την παραγωγή - Στα 85 δολάρια το Brent
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 82,50 δολάρια και το Brent στα 85,09 δολάρια.

Πάνω από τα 85 δολάρια κινείται η τιμή του πετρελαίου την Παρασκευή το πρωί λαμβάνοντας υποστήριξη από τις ανησυχίες για την προσφορά στη Λιβύη και το Καζακστάν και την πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ στα χαμηλά επίπεδα του 2018. Ορισμένοι επενδυτές είναι επίσης αισιόδοξοι ότι ο αντίκτυπος της "Όμικρον" στην παγκόσμια οικονομία και τη ζήτηση πετρελαίου θα είναι βραχυπρόθεσμος.

Αρκετές τράπεζες έχουν προβλέψει ότι οι τιμές του πετρελαίου θα αγγίξουν τα 100 δολάρια το βαρέλι αργότερα φέτος, καθώς η ζήτηση αναμένεται να ξεπεράσει την προσφορά.

«Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές εξακολουθούν να εμφανίζουν πολλούς κινδύνους, αλλά υπάρχει αισιοδοξία ότι θα είναι βραχύβιοι» δήλωσε σε σημείωμα ο αναλυτής του OANDA, Edward Moya.

Ωστόσο, με τις τιμές του πετρελαίου να ξεπερνούν τα 80 δολάρια το βαρέλι, υπάρχει αυξανόμενη πολιτική πίεση για τον Λευκό Οίκο να απαιτήσει πιο δυναμικά από τον ΟΠΕΚ+ να χαλαρώσει τις ποσοστώσεις παραγωγής του, είπε.

Την Παρασκευή το πρωί (11:03 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 82,50 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,46% και το Brent στα 85,09 δολάρια καταγράφοντς άνοδο κατά 0,73%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Τι θα «κοστίσουν» οι υψηλές τιμές - Τι φοβάται η αγορά

gazzetta
gazzetta reader insider insider