ΧΑ: Συμφωνία με το Χρηματιστήριο της Βουλγαρίας για διαπραγμάτευση παραγώγων προϊόντων

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΧΑ: Συμφωνία με το Χρηματιστήριο της Βουλγαρίας για διαπραγμάτευση παραγώγων προϊόντων
Τα νέα προϊόντα θα διαπραγματεύονται στην Αγορά Παραγώγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών και η εκκαθάρισή τους θα πραγματοποιείται από την ATHEXClear

O Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών και το Χρηματιστήριο Αξιών της Βουλγαρίας (Bulgarian Stock Exchange-BSE) υπέγραψαν συμφωνία-πλαίσιο με αντικείμενο την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση, εκκαθάριση και διακανονισμό παράγωγων προϊόντων με υποκείμενες αξίες που διαπραγματεύονται στο BSE και συγκεκριμένα Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης επί επιλεγμένων μετοχών καθώς και του βασικού δείκτη SOFIX.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΧΑ, τα νέα προϊόντα θα διαπραγματεύονται στην Αγορά Παραγώγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών και η εκκαθάρισή τους θα πραγματοποιείται από την ATHEXClear. Η διαπραγμάτευση και ο διακανονισμός των συναλλαγών θα υλοποιείται σε Ευρώ .

Ο Σωκράτης Λαζαρίδης, διευθύνων δύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, δήλωσε: «H συμφωνία αποτελεί το πρώτο βήμα για την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο μερών και της αμοιβαίας ωφέλειας των δύο Αγορών και των συμμετεχόντων σε αυτές».

«Τα Παράγωγα προϊόντα αποτελούν τον κρίκο που έλειπε από την επενδυτική αλυσίδα στη Βουλγάρικη Κεφαλαιαγορά. Δουλεύουμε εντατικά με τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών για να θέσουμε σε παραγωγή τα νέα προϊόντα με βάση τον αρχικό προγραμματισμό για το 2ο τρίμηνο του 2022» σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος του BSE Manyu Moravenov.

Οι ομάδες των δύο Χρηματιστηρίων θα θέσουν σε εφαρμογή τους ερχόμενους μήνες την υλοποίηση του έργου συνεργασίας το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, το σχεδιασμό των νέων προϊόντων, δράσεις προώθησης και ενημέρωσης, προσαρμογής υποδομών και δοκιμών συστημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Αυτοί είναι οι μεγαλοοφειλέτες της Εφορίας και του e-ΕΦΚΑ - Δείτε τις λίστες

Εργασιακό νομοσχέδιο: Fast track προσλήψεις, ευέλικτη διευθέτηση χρόνου εργασίας - Όλες οι αλλαγές, τι ισχύει με τις άδειες

Χατζηδάκης: Νέοι πόροι 8 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία μέχρι το 2032 – Όσο «μισό Ταμείο Ανάκαμψης»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider