Χρηματιστήριο: Αναμέτρηση πλέον με τις 930 μονάδες - Ράλι σε ΟΤΕ, τράπεζες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Αναμέτρηση πλέον με τις 930 μονάδες - Ράλι σε ΟΤΕ, τράπεζες
Συνέχεια ανόδου στο Χρηματιστήριο με τις τράπεζες και τους δεικτοβαρείς τίτλους να ηγούνται. Διάσπαση και της κρίσιμης αντίστασης των 920 μονάδων.

Τελευταία ενημέρωση 13:40

Το επιθετικό μάζεμα των ισχυρών απωλειών στη Wall Street που αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα comeback στα χρονικά της αμερικανικής αγοράς αναμένεται να έχει καταλυτικό ρόλο στην πορεία των ευρωπαϊκών αγορών και στο Χρηματιστήριο.

Η εγχώρια αγορά έδειξε την τάση να αλλάξει το ευρύτερο κάδρο που την περικλείει καθώς καταγράφηκε σημαντική αύξηση του τζίρου και δυναμικά πατήματα κυρίως στις τράπεζες αλλά και σε τίτλους με ισχυρά θεμελιώδη και διεθνή προσανατολισμό. Οι εντολές στις τράπεζες δεν συνδέονται με κάποια θετική έκπληξη από τη Fitch αλλά στο ευρύτερο κλίμα που έφτιαξε η Fed αναφορικά με τις αυξήσεις στα επιτόκια που οδηγεί τους επενδυτές στην επανατοποθέτηση στον τραπεζικό κλάδο και δε σε τίτλους που διαπραγματεύονται με σημαντικό discount, όπως οι συστημικές τράπεζες.

Έπειτα το σήμα που έχουν στείλει οι ξένοι οίκοι όπως η Bank of America, η JP Morgan αλλά και η Axia Ventures, έχουν δημιουργήσει το κλίμα για μια αύξηση της κατανομής των χαρτοφυλακίων στις τράπεζες.

Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 873 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 900 και 873 μονάδες (ΚΜΟ 200) και σημεία αντίστασης οι 920 και 930 μονάδες. O FTSE 25 σημειώνει άνοδο 1,36% στις 2.244 μονάδες και ο τραπεζικός στο +1,91% και στις 631,15 μονάδες.

Σήμερα, Τρίτη, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,20% διασπώντας και την κρίσιμη αντίσταση των 920 μονάδων έχοντας τόσο τις τράπεζες στο πλευρό του όσο και δεικτοβαρείς τίτλους. Ο τζίρος ξεπερνά ήδη τα 45,41 εκατ. ευρώ με την πλειονότητα των τίτλων να κινείται με θετικό πρόσημο.

Στις τράπεζες συνεχίζεται το ανοδικό σερί, με την Τράπεζα Πειραιώς να σημειώνει άνοδο 2,65% στα 1,394 ευρώ, την Alpha Bank στο 3,24% και τα 1,1945 αφήνοντας πίσω τη στασιμότητα και τη συσσώρευση στα όρια του 1 - 1,10 ευρώ. Άνοδο 1,32% σημειώνει η Eurobank στο 1 ευρώ κρίσιμο επίπεδο διάσπασης, και η Εθνική Τράπεζα στο +1,84% και τα 3,12 ευρώ. Ήδη η Alpha Bank ξεπέρασε τα 9,34 εκατ. τεμάχια σε όγκο συναλλαγών.

Παράλληλα, επιθετικές κινήσεις καταγράφονται από τους αγοραστές σε ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ και Jumbo.

Ο ΟΠΑΠ έχοντας και το όπλο της υψηλής μερισματικής πολιτικής καταγράφει άνοδο 1,75% στα 12,80 ευρώ, η ΔΕΗ στο 1,23% και τα 9,02 ευρώ, ο δεικτοβαρής τίτλος του ΟΤΕ καταγράφει ράλι 2,99% και τα 16,89 ευρώ και η Jumbo που συνεχίζει το ράλι από χθες με νέα άνοδο 3,04% στα 13,57 ευρώ.

Θετικές κινούνται επίσης Aegean, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο ΑΔΜΗΕ και ΕΛΠΕ. Εναλλαγή θέσεων και αποκόμιση κερδών σε τίτλους όπως η Coca Cola που μάχεται για τη διάσπαση των 32 ευρώ.

Το πράσινο φόντο δείχνει να κυριαρχεί και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση με την Profile και τον ΑΒΑΞ να ηγούται με άνοδο 1,59% και 1,36% αντίστοιχα στα 6,39 ευρώ και 1,042 ευρώ.

Ακολουθούν με κέρδη άνω του 1% οι Ικτίνος, Intrakat, Ευρωπ. Πίστη και Πλαστικά Θράκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

JP Morgan: Συνέχεια στο «buy the dip» - Οι αγορές μπορούν να χειριστούν τις υψηλότερες αποδόσεις

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider