«Βουτιά» 2% για τον χρυσό με φόντο τις ανακοινώσεις της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Βουτιά» 2% για τον χρυσό με φόντο τις ανακοινώσεις της Fed
Το ενδεχόμενο υψηλότερων επιτοκίων κάνει τον χρυσό να χάσει λίγη από τη «λάμψη» του. 

Ισχυρή πτώση κατέγραψε ο χρυσός στη συνεδρίαση της Πέμπτης, σημειώνοντας την πιο απότομη ημερήσια πτώση για το πολύτιμο μέταλλο σε διάστημα έξι εβδομάδων, μία ημέρα μετά τα πρακτικά της Fed.

Οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ εκτιμούν ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων ενδέχεται να έρθουν πιο σύντομα και με ταχύτερο ρυθμό από αυτόν που ανέμεναν προηγουμένως.

Ο πληθωρισμός είναι συνήθως θετικό στοιχείο για τον χρυσό, όμως το ενδεχόμενο υψηλότερων επιτοκίων κάνει τον χρυσό να χάσει λίγη από τη «λάμψη» του.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Φεβρουαρίου κατέγραψε πτώση 35,90 δολάρια ή -2% στα 1.789,20 δολάρια ανά ουγγιά, έπειτα από άνοδο 0,6% την Τετάρτη. Στην αρχή της εβδομάδας, η τιμή είχε υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 21 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Συνταξιούχοι: Ποιοι θα λάβουν το επίδομα των 250 ευρώ από Δευτέρα - Ποιοι το χάνουν

Πόσο θα αυξηθούν μισθοί και συντάξεις το 2026 - Το πλάνο της κυβέρνησης και οι αστάθμητοι παράγοντες

Τα 5+1 στοιχήματα του κρατικού προϋπολογισμού του 2026

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider