Ήπια κέρδη στις ευρωαγορές με «καύσιμο» από την αισιοδοξία για την Όμικρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια κέρδη στις ευρωαγορές με «καύσιμο» από την αισιοδοξία για την Όμικρον
Εντείνεται η αισιοδοξία στους επενδυτικούς κύκλους, οι οποίοι εκτιμούν πως η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη δεν θα βρεθεί αντιμέτωπη με πισωγυρίσματα.

Σε θετικό έδαφος ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις της Δευτέρας στις κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς οι νέες ενδείξεις για την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊό που δείχνουν μειωμένη πιθανότητα νοσηλείας προκαλούν αισιοδοξία στους επενδυτικούς κύκλους, οι οποίοι αναμένουν πως η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη δεν θα βρεθεί αντιμέτωπη με πισωγυρίσματα.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε σε υψηλά ενός μήνα στις 485,68 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,66%, με τον κλάδο της τεχνολογίας οδηγεί τα κέρδη με άνοδο άνω του 1%.

Στους εγχώριους ο γερμανικός δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 15.849 μονάδες με κέρδη 0,59%, ενώ αντίστοιχη εικόνα καταγράφηκε και στο Παρίσι, όπου ο δείκτης CAC 40 έκλεισε στις 7.140 μονάδες, με άνοδο 0,76%.

Στην Ιταλία, ο δείκτης FTSE MIB διαμορφώθηκε στις 27.233 μονάδες με κέρδη 0,81%, ενώ στην Ισπανία ο δείκτης IBEX 35 έκλεισε στις 8.622 μονάδες με κέρδη 0,68%

Υπενθυμίζεται πως κλειστά παρέμειναν σήμερα τα χρηματιστήρια σε Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη άνω του 6% κατέγραψε ο τίτλος της γαλλικής τεχνολογικής εταιρείας Groupe Gorgé, μετά την επιβεβαίωση προσφοράς για την εξαγορά της iXblue, ενώ η μετοχή της φαρμακευτικής Roche ενισχύθηκε κατά 1% μετά την έγκριση της θεραπείας αντισωμάτων Ronapreve για ασθενείς με κορονοϊό.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος συνεχίζουν να βρίσκονται οι εξελίξεις αναφορικά με την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού, καθώς ολοένα και περισσότερα δεδομένα σχετικά με την νοσηρότητα και την μεταδοτικότητά της έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία να δείχνουν πως η αφρικανική μετάλλαξη της Covid-19 μεταδίδεται με πολλαπλάσια ταχύτητα από την Δέλτα, ωστόσο οι πιθανότητες νοσηλείας και εκδήλωσης σοβαρής νόσου είναι αρκετά μειωμένες.

Παράλληλα, σημαντική αύξηση καταγράφουν τα κρούσματα κορονοϊού στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, με την Γαλλία να ανακοινώνει το Σάββατο για πρώτη φορά περισσότερες από 100.000 λοιμώξεις σε ένα 24ωρο από το ξέσπασμα της πανδημίας, ενώ την Δευτέρα το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε σχεδόν 100.000 νέα κρούσματα και 143 θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider