Πετρέλαιο: Οι ανησυχίες για τη μετάλλαξη «Όμικρον» διατηρούν τις τιμές στα 75 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Οι ανησυχίες για τη μετάλλαξη «Όμικρον» διατηρούν τις τιμές στα 75 δολάρια
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 72,16 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,28% και το Brent στα 75,50 δολάρια.

Ελαφρώς βελτιωμένες σε σχέση με την αρχή της εβδομάδας είναι οι τιμές του πετρελαίου καθώς ο αρχικός φόβος ότι η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού θα μπορούσε να προκαλέσει νέα lockdown άρχισε να υποχωρεί εν μέσω αναφορών για ήπια συμπτώματα που δεν απαιτούν νοσηλεία.

Αν και οι τιμές εξακολουθούν να διαπραγματεύονται πολύ χαμηλότερα από τα υψηλά επίπεδα του Οκτωβρίου, έχουν ανακάμψει από σε σχέση με τα τέλη Νοεμβρίου, όπου έπεσαν (για λίγο) κάτω από τα 70 δολάρια.

Ωστόσο, οι προοπτικές παραμένουν αβέβαιες καθώς η επιστημονική κοινότητα προειδοποιεί ότι είναι νωρίς για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την επίδραση της μετάλλαξης "Όμικρον" και ότι περισσότερα δεδομένα θα είναι διαθέσιμα όσο περνάει ο καιρός.

Η νέα μετάλλαξη έχει εντοπιστεί σε 57 χώρες σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του ΠΟΥ και αυτή τη στιγμή η επιστημονική κοινότητα και οι φαρμακευτικές εταιρείες παρασκευής εμβολίων προσπαθούν να αξιολογήσουν τα επίπεδα κινδύνου της "Όμικρον". Τα βασικά θέματα στα οποία εστιάζουν είναι το πόσο γρήγορα εξαπλώνεται, αν προκαλεί πιο σοβαρή ασθένεια, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των νοσηλειών και των θανάτων και αν θα υπονομεύσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της COVID-19.

Κάποια προκαταρκτικά δεδομένα υποδηλώνουν ότι η "Όμικρον" είναι πιο μεταδοτική από την "Δέλτα", αλλά προκαλεί ηπιότερη ασθένεια αλλά θα μπορούσε να υπονομεύσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων Covid που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Ωστόσο, ο τεχνικός οδηγός του ΠΟΥ για τον COVID-19 τόνισε την Τετάρτη ότι είναι «πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα» ότι τα συμπτώματα της "Όμικρον" είναι πιο ήπια.

Την Πέμπτη το μεσημέρι (13:09 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 72,16 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,28% και το Brent στα 75,50 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,42%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider