Οι απώλειες στη Wall Street «χτύπησαν» τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι απώλειες στη Wall Street «χτύπησαν» τον χρυσό
Με απώλειες της τάξεως του 0,5% έκλεισε ο χρυσός την Τρίτη.

Χαμηλότερα έκλεισαν τα συμβόλαια χρυσού την Τρίτη, χάνοντας τα όποια κέρδη είχε καταφέρει να αποκομίσει εντός της ημέρας, μετά το «σήμα» του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Fed εκτίμησε πως μπορεί να δικαιολογηθεί μια πιο γρήγορη σύσφιξη των χρηματοοικονομικών συνθηκών καθώς η μετάλλαξη Omicron εμποδίζει την οικονομική ανάκαμψη και δυνητικά εντείνει τις πιέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του την Τρίτη ενώπιον της Τραπεζικής Επιτροπής της Γερουσίας, ο Πάουελ είπε ότι ο κίνδυνος ενός πιο επίμονου πληθωρισμού έχει αυξηθεί και η Fed μπορεί να χρειαστεί να επιταχύνει τo tapering κάτι που θα μπορούσε να «στρώσει το χαλί» για ταχύτερες αυξήσεις των επιτοκίων.

Τα σχόλια του προέδρου της Fed πυροδότησαν μια risk off διάθεση ευρύτερα στις αγορές, ενώ σύμφωνα με αναλυτές οι επενδυτές θα κλήθηκαν να πουλήσουν συμβόλαια χρυσού για να καλύψουν τα margin calls.

Έτσι, ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 8,70 δολάρια ή 0,5% στα 1,776,50 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ ευρύτερα για τον μήνα η τιμή του πολύτιμου μετάλλου σημείωσε πτώση 0,4% (στο πιο άμεσο και ενεργό συμβόλαιο).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider