Στηρίζει Πάουελ η Wall Street - Με το δεξί στην εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στηρίζει Πάουελ η Wall Street - Με το δεξί στην εβδομάδα
Κέρδη στη Wall Street μετά τις ανακοινώσεις του Τζο Μπάιντεν για τις κρίσιμες θέσεις της Fed.

Με το «δεξί» μπαίνει στην εβδομάδα η Wall Street, με τους επενδυτές να στηρίζουν τις επιλογές Μπάιντεν για την προεδρία και την αντιπροεδρία της Fed.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέλεξε να δώσει μια δεύτερη θητεία στον Τζέρομ Πάουελ στο «τιμόνι» της Fed, στηρίζοντας τον στις κινήσεις που έκανε εν μέσω μιας πρωτοφανούς ύφεσης.

Παράλληλα, η Μπρέιναρντ θα είναι η νέα αντιπρόεδρος όπως αναμένεται της Fed, ενώ θα διαδεχθεί τον Κλαρίντα, του οποίου η θητεία λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2022. Αξίζει να σημειωθεί πως στοιχήματα έδιναν την Μπρέιναρντ να διεκδικεί τη θέση όντας και μια τις παρουσίες που ανταγωνίζονταν έντονα τον Πάουελ.

«Όπως έχω ξαναπεί, δεν μπορούμε απλώς να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν πριν από την πανδημία, πρέπει να οικοδομήσουμε καλύτερα την οικονομία μας και είμαι βέβαιος ότι ο Πάουελ και η Μπρέιναρντ θα κάνουν την οικονομία μας ισχυρότερη από ποτέ», ανέφερε ο Μπάιντεν σε δήλωσή του.

Στους δείκτες, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,33% στις 35.725 μονάδες, με τον S&P 500 να καταγράφει άνοδο 0,5% στις 4.722 μονάδες και τον Nasdaq να σημειώνει άνοδο 0,56% στις 16.147 μονάδες.

Παράλληλα, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στην πορεία της πανδημίας, καθώς μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες μπαίνουν σε ένα νέο κύκλο περιοριστικών μέτρων, με την Αυστρία να κάνει την αρχή και τη Γερμανία να ακολουθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider