Απώλειες και κατοχύρωση κερδών στην Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες και κατοχύρωση κερδών στην Wall Street
Κατοχύρωση κερδών στην αμερικανική αγορά, μετά τις ισχυρές επιδόσεις των κολοσσών του ηλεκτρονικού λιανεμπορίου στο γ' τρίμηνο.

Τελευταία ενημέρωση 21.55

Μικρές απώλειες καταγράφουν την Τετάρτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν τα κέρδη που αποκόμισαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις, καθώς οι εισηγμένες εταιρείες ανακοίνωσαν -στην συντριπτική τους πλειοψηφία- καλύτερα αποτελέσματα τριμήνου από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει απώλειες 197 μονάδων ή 0,55% και βρίσκεται στις 35.944 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,19% στις 4.691 μονάδες.

Απώλειες 0,21% καταγράφει, τέλος, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, που διαμορφώνεται στις 15.939 μονάδες.

Στο ταμπλό, σημαντικές απώλειες άνω του 4% σημειώνει η μετοχή Target, καθώς οι εκτιμήσεις του CEO για αύξηση των τιμών στο εγγύς μέλλον, υπερκάλυψε την ισχυρή αύξηση κερδών που κατέγραψε η εταιρεία στο τρίτο τρίμηνο.

Απώλειες 2% και για την μετοχή της Visa, στον απόηχο της ανακοίνωσης της Amazon πως από το 2022 θα σταματήσει να δέχεται τις πληρωμές με πιστωτικές κάρτες Visa στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω των υψηλών προμηθειών που χρεώνει η Visa στη χώρα.

Στον αντίποδα, «άλμα» 9% σημειώνει ο τίτλος της TJX, στον απόηχο της αύξησης των πωλήσεων κατοικιών κατά 14% στο τρίτο τρίμηνο, ενώ κέρδη 3% καταγράφει και η μετοχή του κολοσσού στον κλάδο της ανάπτυξης ακινήτων Lowe's, μετά την υπέρβαση των εκτιμήσεων των αναλυτών για την κερδοφορία του στο προηγούμενο τρίμηνο.

Κέρδη 2% σημειώνει η μετοχή της Boeing, η οποία νωρίτερα σήμερα ανακοίνωσε πως δέχθηκε μία παραγγελία ύψους 9 δισ. δολαρίων από την Akasa Air για προμήθεια αεροσκαφών 737 MAX.

Τέλος, η μετοχή της Tesla ενισχύεται περίπου κατά 1%, συνεχίζοντας να ανακάμπτει από τις ισχυρές απώλειες των προηγούμενων συνεδριάσεων, που εν πολλοίς οφείλονταν στις διαδοχικές πωλήσεις μετοχών της εταιρείας από τον Έλον Μασκ.

Μάκρο

Σε τροχιά συρρίκνωσης κινήθηκαν για ένα ακόμα μήνα οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική Ένωση Κτηματομεσιτών.

Ειδικότερα, οι ενάρξεις κατοικιών μειώθηκαν κατά 0,7% έναντι συρρίκνωσης 1,6% τον Σεπτέμβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν άνοδο κατά 1,5%.

Επιχειρηματικά νέα

Κοντά στα 90 δισ. δολάρια έφτασε η αξία κεφαλαιοποίησης της start-up ηλεκτροκίνησης Lucid, με την μετοχή της εταιρίας να κερδίζει 24% στη συνεδρίαση της Τρίτης στην Wall Street και να ανεβάζει την αξία της σε 89,9 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη στον χρηματιστηριακό «χαρτί» της Lucid έρχονται μετά από την ανακοίνωση της διοίκησης της εταιρείας για αυξημένες παραγγελίες του πρώτου της οχήματος, του σεντάν Air. Ακόμα, η Lucid ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας νέου εργοστασίου της στην Αριζόνα, νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία λειτουργίας της μονάδας.

Ισχυρή αύξηση κατέγραψαν τα κέρδη της Target για το γ' τρίμηνο του 2021, με τον όμιλο λιανεμπορίου στις ΗΠΑ να αναμένει περαιτέρω ενίσχυση στις πωλήσεις τους εντός του τρέχοντος έτους.

Ειδικότερα, τα έσοδα από πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 25,65 δισ. δολάρια έναντι 22,63 δισ. δολαρίων στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα στα 24,61 δισ. δολάρια.

Σημαντικά πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη και τα έσοδα της Lowe's για το γ' τρίμηνο του 2021, με την αμερικανική αλυσίδα λιανεμπορίου να κάνει λόγο για σημαντική αύξηση στις αγορές εντός των φυσικών καταστημάτων της.

Ειδικότερα, τα έσοδα από πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 22,9 δισ. δολάρια έναντι 22,08 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider