Μετά από την Rivian, και η Lucid ξεπέρασε την αξία κεφαλαιοποίησης της Ford - Κοντά στα 90 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μετά από την Rivian, και η Lucid ξεπέρασε την αξία κεφαλαιοποίησης της Ford - Κοντά στα 90 δισ. δολάρια
Η μετοχή της start-up ηλεκτροκίνησης ανέβηκε 24% στη συνεδρίαση της Τρίτης στην Wall Street.

Κοντά στα 90 δισ. δολάρια έφτασε η αξία κεφαλαιοποίησης της start-up ηλεκτροκίνησης Lucid, με την μετοχή της εταιρίας να κερδίζει 24% στη συνεδρίαση της Τρίτης στην Wall Street και να ανεβάζει την αξία της σε 89,9 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη στον χρηματιστηριακό «χαρτί» της Lucid έρχονται μετά από την ανακοίνωση της διοίκησης της εταιρείας για αυξημένες παραγγελίες του πρώτου της οχήματος, του σεντάν Air. Ακόμα, η Lucid ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας νέου εργοστασίου της στην Αριζόνα, νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία λειτουργίας της μονάδας.

Σημειώνεται πως με την αξία κεφαλαιοποίησης στα 89,9 δισ. δολάρια η Lucid βρίσκεται οριακά κάτω από την αξία της General Motors, που υπολογίζεται σε 90,9 δισ. δολάρια, ενώ η start-up ηλεκτροκίνησης ξεπέρασε την αξία της Ford.

Είναι η δεύτερη εταιρεία ηλεκτροκίνησης που ξεπερνά την αξία κεφαλαιoποίησης της Ford, μετά από την Rivian που «έκανε» πρεμιέρα στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Η αξία κεφαλαιοποίησης της Rivian υπολογίζεται στα 140 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το CNBC.

Rivian και Lucid απέχουν ακόμα σημαντικά από το να φτάσουν σε αξία κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτροκίνησης στις ΗΠΑ, την Tesla του Έλον Μασκ, η οποία ξεπέρασε προ εβδομάδων την αξία του 1 τρισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Rivian: Η μετοχή της συνεχίζει το ράλι 6 ημέρες μετά από την IPO-γίγας

gazzetta
gazzetta reader insider insider