Δεύτερη ημέρα απωλειών για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεύτερη ημέρα απωλειών για τον χρυσό
Με απώλειες για δεύτερη διαδοχική ημέρα κατέγραψε την Τρίτη η τιμή του χρυσού, υποχωρώντας από τα υψηλά πενταμήνου στα οποία είχε βρεθεί ενδοσυνεδριακά

Με απώλειες για δεύτερη διαδοχική ημέρα κατέγραψε την Τρίτη η τιμή του χρυσού, υποχωρώντας από τα υψηλά πενταμήνου στα οποία είχε βρεθεί ενδοσυνεδριακά, καθώς τα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν σήμερα, οδήγησαν σε υποχώρηση το πολύτιμο μέταλλο.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκε στα 1.854,1 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας απώλειες 0,7% ή 12,5 δολαρίων/ουγγιά.

«Οι επενδυτικές ροές είναι εκείνες που οδηγούν τις τιμές του χρυσού και αφού το πολύτιμο μέταλλο «έσπασε» την πτωτική τάση με ώθηση από την εκτόξευση του πληθωρισμού, δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν δούμε τους ισχυρούς παίκτες να διασφαλίζουν τα κέρδη τους», ανέφερε ο επικεφαλής ερευνητής της BullionVault, Άντριαν Ας.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 0,6% στα 24,94 δολάρια/ουγγιά, ενώ ο χαλκός παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 1,1% στα 4,35 δολάρια/λίβρα.

Απώλειες 1,1% και για την πλατίνα παραδόσεως Ιανουαρίου που διαμορφώθηκε στα 1.074 δολάρια/ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Δεκεμβρίου έκλεισε στα 2.167 δολάρια/ουγγιά, ενισχυμένο κατά 0,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Απρόσμενη αύξηση για τις λιανικές πωλήσεις τον Οκτώβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider