«Ψαλίδι» του ΟΠΕΚ στην εκτίμηση για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ψαλίδι» του ΟΠΕΚ στην εκτίμηση για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2021
Ο Οργανισμός αναθεώρησε πτωτικά κατά 160.000 βαρέλια την προηγούμενη εκτίμηση του, λόγω της μειωμένης ζήτησης από την Κίνα και την Ινδία.

Σε σημαντική αναθεώρηση προς τα κάτω των εκτιμήσεων για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου στο σύνολο του 2021 προχώρησε ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ).

Ειδικότερα, ο ΟΠΕΚ αναμένει πως η παγκόσμια ζήτηση για τον «μαύρο χρυσό» θα διαμορφωθεί σε 5,65 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα για το σύνολο του τρέχοντος έτους, με την τρέχουσα εκτίμηση να υπολογίζει 160.000 βαρέλια ανά ημέρα από την προηγούμενη πρόβλεψη του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚ, η αναθεώρηση προς τα κάτω έρχεται καθώς αναμένεται μικρότερη ζήτηση πετρελαίου από την Κίνα και την Ινδία.

Ακόμα, ο Οργανισμός εκτιμά πως οι αυξημένες ενεργειακές τιμές παγκοσμίως θα μειώσουν τη ζήτηση για πετρέλαιο στο δ' τρίμηνο του 2021, όπως μετέδωσε το Reuters.

Για το 2022, ο ΟΠΕΚ αναμένει αύξηση της διεθνούς ζήτησης πετρελαίου κατά 4,15 εκατ. βαρέλια την ημέρα , αμετάβλητα από την πρόβλεψη του περασμένου μήνα, γεγονός που θα ωθήσει την παγκόσμια κατανάλωση πάνω από τα επίπεδα του 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Η αγορά επιμένει για τα 100 δολάρια παρά την πτώση

gazzetta
gazzetta reader insider insider