Απότομη «κατηφόρα» για το πετρέλαιο - Προς τα 81 δολάρια ανά βαρέλι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απότομη «κατηφόρα» για το πετρέλαιο - Προς τα 81 δολάρια ανά βαρέλι
Πτώση άνω του 3% για τον «μαύρο χρυσό» την Τετάρτη, μετά από 4 συνεχόμενες ανοδικές μέρες. Συνεχίστηκαν οι απώλειες για το φυσικό αέριο

Σημαντική μείωση κατέγραψαν για τη συνεδρίαση στο μέσο της εβδομάδας οι τιμές του πετρελαίου, μετά από τα στοιχεία για πτώση στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν νωρίτερα την Τετάρτη από το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας.

Υπενθυμίζεται πως για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε σήμερα, 10 Νοεμβρίου, τα αποθέματα πετρελαίου διαμορφώθηκαν σε 1 εκατ. βαρέλια έναντι 3,29 εκατ. βαρελιών την περασμένη εβδομάδα. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν πως τα αποθέματα πετρελαίου θα διαμορφωθούν σε 1,6 εκατ. βαρέλια.

Στον αρνητικό κλίμα συνέβαλαν και οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, που δήλωσε ότι έχει δώσει εντολή στο επιτελείο του για τις αυξημένες ενεργειακές τιμές στις ΗΠΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του WTI, παράδοσης Δεκεμβρίου, έπεσαν 3,3% ή 2,81 δολάρια στα 81,34 δολάρια ανά βαρέλι, σταματώντας ένα θετικό σερί 4 ανοδικών συνεδριάσεων.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό Brent, με το συμβόλαιο παραδόσεως Ιανουαρίου να διαμορφώνεται στα 82,88 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας απώλειες 2,2% ή 1,9 δολαρίων ανά βαρέλι.

Τέλος, συνεχίστηκαν και σήμερα οι απώλειες για το φυσικό αέριο, με το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου να υποχωρεί κατά 2,5%, κλείνοντας στα 4,855 δολάρια/εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη υποχώρηση  στα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider