Πετρέλαιο: Η αγορά επιμένει για τα 100 δολάρια παρά την πτώση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Η αγορά επιμένει για τα 100 δολάρια παρά την πτώση
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 80,93 δολάρια και το Brent στα 82,39 δολάρια.

Πτωτικά κινούνται τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη το μεσημέρι καθώς τα αποθέματα αμερικανικού αργού κατέγραψαν μέτρια άνοδο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια και παρά το γεγονός ότι είναι χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για αύξηση 2,1 εκατομμυρίων βαρελιών, εξακολουθούν να έρχονται σε αντίθεση με τις προβλέψεις της API οι οποίες προμήνυαν μια εκπληκτική πτώση των αποθεμάτων.

Η αγορά παρέμεινε ισχυρή τις τελευταίες ημέρες, λαμβάνοντας ώθηση από τα ανοδικά οικονομικά στοιχεία και την απόφαση του ΟΠΕΚ να διατηρήσει τον (αργό) ρυθμό αύξησης της προσφοράς στην αγορά.

«Μετά το ισχυρό ράλι των τελευταίων ημερών, οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής», δήλωσε ο αναλυτής της UBS, Giovanni Staunovo.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του εμπορικού κολοσσού Vitol Group, Russell Hardy, δήλωσε ότι η αγορά παραμένει σφιχτή εκτιμώντας ότι η ζήτηση πετρελαίου επέστρεψε στα προ πανδημίας επίπεδα και ότι η ζήτηση το πρώτο τρίμηνο του 2022 θα μπορούσε να υπερβεί τα επίπεδα του 2019. Μάλιστα, μιλώντας στο Reuters Commodities Summit επεσήμανε ότι «η πιθανότητα να εκτιναχθεί η τιμή στα 100 δολάρια το βαρέλι υπάρχει ξεκάθαρα».

Την Πέμπτη το μεσημέρι (13:32 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 80,93 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,50% και το Brent στα 82,39 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,30%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider