Συνεχίζει την ανιούσα το πετρέλαιο - Σε ιστορικό υψηλό το αργό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζει την ανιούσα το πετρέλαιο - Σε ιστορικό υψηλό το αργό
Συνέχισε την ανοδική του πορεία το πετρέλαιο, με την τιμή του αμερικανικού αργού να φτάνει σε ιστορικό υψηλό επταετίας.

Συνέχισε την ανοδική του πορεία το πετρέλαιο, με την τιμή του αμερικανικού αργού να φτάνει σε ιστορικό υψηλό επταετίας. Συγκεκριμένα, το WTI, έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Οκτωβρίου του 2014.

Παράλληλα, σημαντική και απρόσμενη αύξηση κατέγραψαν τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ για την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας.

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού διαμορφώθηκαν σε 6,08 εκατ. βαρέλια έναντι 2,34 εκατ. βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια αύξηση στα 1,05 εκατ. βαρέλια. Η αύξηση της προσφοράς ήταν η τρίτη συνεχόμενη εβδομαδιαία και η μεγαλύτερη από τον Μάρτιο.

Έτσι, το συμβόλαιο παράδοσης αμερικανικού αργού WTI Νοεμβρίου ενισχύθηκε κατά 0,87 δολάρια το βάρελι, ή 1,1%, φτάνοντας στα 81,31 δολάρια το βαρέλι, βλέποντας μέχρι κατά 81,68 δολάρια, την ίδια στιγμή που το Brent κατέγραψε άνοδο 1,12% ή 0,93 δολάρια στα 84,11 δολάρια.

Από τις αρχές του έτους, το αμερικανικό αργό έχει καταγράψει άνοδο 67,93% ενώ σε ετήσια βάση πλησιάζει το 100%.

Ωστόσο, η εικόνα που αποτυπώνεται από τους επαγγελματίες των αγορών είναι πιο δυσοίωνη, ως προς το σκέλος της πορείας που θα διαγράψει το πετρέλαιο, καθώς 6/10 ειδικούς εκτιμούν ότι η τιμή του θα κινηθεί στα 100 δολάρια το βαρέλι, ενώ μόλις το 27% εκτιμά ότι θα υποχωρεί στα επίπεδα των 60 δολαρίων το βαρέλι, σύμφωνα με έρευνα της Deutsche Bank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider