Σε υψηλά επταετίας το πετρέλαιο - Πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλά επταετίας το πετρέλαιο - Πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι
Πάνω από τα 80 δολάρια για πρώτη φορά από τον Οκτώβριου του 2014 «σκαρφάλωσε» την Δευτέρα η τιμή του πετρελαίου, καθώς το ανοδικό ράλι του «μαύρου χρυσού» συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Πάνω από τα 80 δολάρια για πρώτη φορά από τον Οκτώβριου του 2014 «σκαρφάλωσε» την Δευτέρα η τιμή του πετρελαίου.

Tο ανοδικό ράλι του «μαύρου χρυσού» συνεχίζεται απρόσκοπτα, λαμβάνοντας ώθηση από τις εκτιμήσεις πως η ζήτηση θα παραμείνει στα ίδια υψηλά επίπεδα τους προσεχείς μήνες, καθώς η παγκόσμια οικονομία ανεβάζει ρυθμούς, ανακάμπτοντας από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο παραδόσεως Νοεμβρίου του αμερικανικού West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισε την Δευτέρα στα 80,52 δολάρια/βαρέλι, καταγράφοντας κέρδη 1,49% ή 1,17 δολαρίου/βαρέλι.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό Brent, το οποίο διαμορφώθηκε στα 83,65 δολάρια ανά βαρέλι, κερδίζοντας 1,48% ή 1,26 δολάρια/βαρέλι. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί το ευρωπαϊκό αργό από τον Οκτώβριο του 2018.

Τέλος, πτώση άνω του 3% σημείωσε η τιμή του αμερικανικού φυσικού αερίου, με το συμβόλαιο παραδόσεως Νοεμβρίου να κλείνει στα 5,34 δολάρια.

«Οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να συνεχίσουν να σκαρφαλώνουν σε υψηλότερα επίπεδα βραχυπρόθεσμα», τονίζει ο αναλυτής της Commerzbank, Κάρστεν Φριτζ, ενώ σημειώνεται πως το αμερικανικό αργό έχει καταγράψει άνοδο για επτά συνεχόμενες εβδομάδες, καθώς σταδιακά οι περισσότερες οικονομίες έχουν αφήσει πίσω τους τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Bank: Ενισχύεται η πιθανότητα διόρθωσης στις αγορές, με εκτόξευση του πετρελαίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider