Συνεχίζεται το ράλι του πετρελαίου - Πάνω από τα 83 δολάρια το Brent

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζεται το ράλι του πετρελαίου - Πάνω από τα 83 δολάρια το Brent
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 83,77 δολάρια και το Brent στα 81,06 δολάρια.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν ξανά τη Δευτέρα, επεκτείνοντας τα κέρδη πολλών εβδομάδων, καθώς η ενεργειακή κρίση που έπληξε τις μεγάλες οικονομίες δεν δείχνει κανένα σημάδι χαλάρωσης εν μέσω αύξησης της οικονομικής δραστηριότητας και περιορισμένου εφοδιασμού από μεγάλους παραγωγούς.

Στην παγκόσμια αγορά, οι τιμές των εμπορευμάτων δεν δείχνουν κανένα σημάδι χαλάρωσης ενώ οι ειδικοί της βιομηχανίας εκτιμούν ότι ο αυξανόμενος αριθμός του πληθυσμού που εμβολιάζεται σε όλο τον κόσμο τροφοδοτεί την οικονομική ανάκαμψη. Από την άλλη πλευρά, οι παραγωγοί πετρελαίου διατηρούν μια φειδωλή αύξηση της παραγωγής παρά την αυξανόμενη ζήτηση ενισχύοντας τις πιθανότητες για περαιτέρω αύξηση της τιμής πάνω από τα 90 δολάρια.

Η τιμή του Brent κινείται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών, πάνω από 83,5 δολάρια ενώ από τις 5 Σεπτεμβρίου, όταν αναθεωρήθηκαν οι τιμές βενζίνης και ντίζελ, η τιμή της βενζίνης και του ντίζελ στη διεθνή αγορά είναι υψηλότερη κατά περίπου 9-10 δολάρια το βαρέλι σε σύγκριση με τις μέσες τιμές τον Αύγουστο.

Την Δευτέρα το πρωί (11:12 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 83,77 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,61% και το Brent στα 81,06 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 2,16%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διεθνείς αναλυτές: Ολοταχώς για τα 90 δολάρια οδεύει το πετρέλαιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider