Οι επενδυτές απέφυγαν τα «μεγάλα στοιχήματα» στον χρυσό - Κλείσιμο με πτώση 0,1%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι επενδυτές απέφυγαν τα «μεγάλα στοιχήματα» στον χρυσό - Κλείσιμο με πτώση 0,1%
Οι επενδυτές απέφυγαν τα «μεγάλα στοιχήματα» πριν την ανακοίνωση των στοιχείων για τις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ.

Με πτώση έκλεισε ο χρυσός στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Οι επενδυτές απέφυγαν τα «μεγάλα στοιχήματα» πριν την ανακοίνωση των στοιχείων για τις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, υπό τον φόβο πως τα δεδομένα θα μπορούσαν να δώσουν λόγους στην Fed να προχωρήσει σε περιορισμό των μέτρων στήριξης που βρίσκονται σε εφαρμογή για να ενισχύσουν την οικονομία που επλήγη από την κρίση του κορονοϊού.

Ο χρυσός στα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε πτώση κατά 0,1%, για να κλείσει στα 1.759,20 δολάρια η ουγγιά.

«Υπάρχουν ορισμένα εμπόδια που σχετίζονται με την εφοδιαστική αλυσίδα και την αγορά της ενέργειας, όμως δεν είναι κάτι που θα απορυθμίσει την παγκόσμια οικονομία. Επομένως, δεν υπάρχουν πραγματικοί λόγοι για τους επενδυτές να αναζητήσουν τον χρυσό ως ασφαλή επιλογή», δήλωσε σχετικά με τη κίνηση του χρυσού σήμερα ο Julius Baer αναλυτής της Carsten Menke.

Στα άλλα μέταλλα, το ασήμι στα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου αυξήθηκε κατά 0,8%, στα 22.76 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,1% στα 985.10 δολάρια και το παλλάδιο ανέβηκε 1,1% στα 1.910,94 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Δραστική μείωση στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider