Wall Street: Επανατοποθετήσεις από τους επενδυτές μετά το μίνι sell off

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Επανατοποθετήσεις από τους επενδυτές μετά το μίνι sell off
Ανοδικά η Wall Street την Τετάρτη μετά την πυροδότηση ενός έντονου τεχνολογικού sell off την Τρίτη.

Προσπάθεια επαναφοράς καταγράφεται στη Wall Street καθώς οι επενδυτές επανατοποθετούνται σε τίτλους που διόρθωσαν χθες.

Έτσι, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,7% στις 34.540 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,63% ή 28 μονάδες στις 4.380 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,35%, στις 14.597 μονάδες.

H απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί σήμερα, στο 1,50% από 1,56% περίπου.

Αρνητικό αντίκτυπο για την πυροδότηση των απωλείων είχαν οι δηλώσεις της υπουργού Οικονομικών της χώρας Τζάνετ Γέλεν που έστειλε σήμα για επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας, λόγω της εικόνας που παρουσιάζει η μετάλλαξη Δέλτα. Η Γέλεν δήλωσε σε γερουσιαστές ότι η αμερικανική παρότι ανακάμπτει, με ένα σημαντικό ποσοστό των θέσεων εργασίας να καλύπτεται εκ νέου καθώς χάθηκαν το 2020, ωστόσο καταγράφονται σημαντικές προκλήσεις και κίνδυνοι λόγω της μετάλλαξης Δέλτα που καταστέλλουν την δυναμική της ανάκαμψης. «Παρόλα αυτά, παραμένω αισιόδοξη για τη μεσοπρόθεσμη τροχιά της οικονομίας των ΗΠΑ και αναμένω ότι θα επιστρέψουμε σε μια εικόνα πλήρους κάλυψης του κενού στην αγορά εργασίας το επόμενο έτος».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφειας Πάτρικ Χάρκερ δήλωσε την Τετάρτη ότι η κεντρική τράπεζα ενδέχεται να αυξήσει το επιτόκιο της για πρώτη φορά σε αυτόν τον κύκλο στα τέλη του 2022 ή στις αρχές του 2023. Σύμφωνα με το Marketwatch, ο Χάρκερ υποστηρίζει την επιλογή να αρχίσουν να επιβραδύνουν οι αγορές ομολόγων από τη Fed ύψους 120 δισ. δολαρίων το μήνα Νοέμβριο και να λήξουν στα μέσα του επόμενου έτους.

Μάκρο

Σημαντική άνοδο, που ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών, κατέγραψαν οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Αύγουστο σε μηνιαίο επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική Ένωση Κτηματομεσιτών.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 8,1% έναντι μείωσης 2,1% που είχαν καταγράψει τον Ιούλιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια αύξηση στο 1,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider