Γέλεν: H Δέλτα φρενάρει την δυναμική της ανάκαμψης - «Σήμα» για το όριο χρέους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γέλεν: H Δέλτα φρενάρει την δυναμική της ανάκαμψης - «Σήμα» για το όριο χρέους
Σήμα για επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας έστειλαν η υπουργός Οικονομικών της χώρας Τζάνετ Γέλεν κάτι που πιθανότατα θα επισημάνει και ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ, λόγω της εικόνας που παρουσιάζει η μετάλλαξη Δέλτα.

Σήμα για επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας έστειλε η υπουργός Οικονομικών της χώρας Τζάνετ Γέλεν κάτι που πιθανότατα θα επισημάνει και ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ, λόγω της εικόνας που παρουσιάζει η μετάλλαξη Δέλτα.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Γέλεν δήλωσε σε γερουσιαστές ότι η αμερικανική παρότι ανακάμπτει, με ένα σημαντικό ποσοστό των θέσεων εργασίας να καλύπτεται εκ νέου καθώς χάθηκαν το 2020, ωστόσο καταγράφονται σημαντικές προκλήσεις και κίνδυνοι λόγω της μετάλλαξης Δέλτα που καταστέλλουν την δυναμική της ανάκαμψης.

«Παρόλα αυτά, παραμένω αισιόδοξη για τη μεσοπρόθεσμη τροχιά της οικονομίας των ΗΠΑ και αναμένω ότι θα επιστρέψουμε σε μια εικόνα πλήρους κάλυψης του κενού στην αγορά εργασίας το επόμενο έτος».

Η ακρόαση από τη μεριά των Γέλεν και Πάουελ θα δώσει μια ευκαιρία για πίεση προς τη μεριά της κυβέρνησης για την ανάληψη δράσεων για να αυξήσουν ή να αναστείλουν το ανώτατο όριο δανεισμού της χώρας.

Η Γέλεν επανέλαβε ότι μια στάση πληρωμών που θα μπορούσε να προκαλέσει η αποτυχία του Κογκρέσου να αυξήσει το ομοσπονδιακό όριο για το χρέος θα προκαλέσει μια ανεπανόρθωτη ζημιά για τις ΗΠΑ και η χώρα πιθανόν θα βρεθεί αντιμέτωπη με χρηματοπιστωτική κρίση και οικονομική ύφεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider