Συνεχίζεται η.... κατρακύλα στην Wall Street, λόγω Fed και Evergrande

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζεται η.... κατρακύλα στην Wall Street, λόγω Fed και Evergrande
Τριψήφιες απώλειες για τον Dow Jones και τον Nasdaq, εν μέσω έκδηλης νευρικότητας για τους Αμερικανούς επενδυτές.

Ακόμα μεγαλύτερες απώλειες από αυτές που κατέγραφαν στο άνοιγμα της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street, ακολουθώντας το κύμα ανησυχιών που επικρατεί στις διεθνείς αγορές.

Σο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους επενδυτές βρίσκεται η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) και οι επόμενες κινήσεις της σχετικά με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και των επιτοκίων. Κατά τη διήμερη συνεδρίαση της Fed, που αρχίζει αύριο, και των δηλώσεων που θα κάνει ο επικεφαλής της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, την Τετάρτη, αναμένονται σημάδια για το πότε η Fed θα προβεί σε μείωση (tapering) του προγράμματος ομολογών και σε ποιο βαθμό θα περιοριστεί το πρόγραμμα. Ακόμα, οι επενδυτές περιμένουν να δουν εάν από τις δηλώσεις του Πάουλε θα υπάρξουν σημάδια για αλλαγές στην επιτοκιακή πολιτική της Fed.

Εξάλλου, η Wall Street επηρεάζεται αρνητικά και από τους προβληματισμούς που φέρνουν οι εξελίξεις γύρω από την κινεζική Evergrande και το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της.

«Θύματα» της Evergrande πέφτουν τα κρυπτονομίσματα, με το Bitcoin να σημειώνει απώλειες κοντά στο 8% και να πέφτει κάτω από τα επίπεδα των 44.000 δολαρίων, ενώ ανάλογη πτώση σημειώνει και το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου, το Ethereum, πλησιάζοντας τα επίπεδα των 3.000 δολαρίων, με βουτιά 8,5%.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones χάνει 2,09% ή 723,71 μονάδες στις 33.681 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 2,16% ή 96,15 μονάδες στις 4.337 μονάδες.

Ο Nasdaq διολισθαίνει 2,74% ή 412,6 μονάδες στις 14.631 μονάδες.

Στο ταμπλό, απώλειες άνω του 3% καταγράφουν οι τίτλοι των Ford και Carrier Global, ενώ πτώση 2% σημειώνουν οι μετοχές των General Motors και Boeing, όπως και οι τίτλοι των πετρελαϊκών Devon Energy, Hess και Occidental Petroleum.

Σημαντικές απώλειες σημειώνουν και οι μετοχές των Goldman Sachs και JPMorgan Chase, που υποχωρούν κατά 3% και 2,4% αντίστοιχα, ενώ η μετοχή της μεταλλευτικής Nucor υποχωρεί κατά 3%, όπως και ο τίτλος της Caterpillar.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Η Coinbase ανακοίνωσε πως ακυρώνει το λανσάρισμα του προγράμματος δανεισμού Lend, που θα επέτρεπε στους χρήστες του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων να αποκομίζουν τόκο από το δανεισμό τους, μετά από τις σχετικές πιέσεις και τις απειλές για μήνυση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Η επικεφαλής της κινεζικής εταιρείας μίσθωσης οχημάτων, Didi, Ζαν Λιου, αναμένεται να αποχωρήσει από την ηγεσία της εταιρείας, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Evergrande βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας - Γιατί αυτό είναι σημαντικό;

Evergrande: Ο κίνδυνος στάσης πληρωμών «βύθισε» την μετοχή της σε χαμηλά 11 ετών

gazzetta
gazzetta reader insider insider