Προς αρνητική εκκίνηση εβδομάδας δείχνουν τα futures της Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς αρνητική εκκίνηση εβδομάδας δείχνουν τα futures της Wall Street
Αρνητικό το κλίμα μεταξύ των Αμερικανών επενδυτών, με την προσοχή στην Fed και την Evergrande.

Με σημαντικές απώλειες κινούνται τα futures του αμερικανικού χρηματιστηρίου λίγο πριν από την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στην Wall Street, με την προσοχή των επενδυτών να είναι εστιασμένη στις ανακοινώσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Αύριο ξεκινά η διήμερη συνεδρίαση της Fed που ολοκληρώνεται την Τετάρτη με την ανακοίνωση της τράπεζας και τη συνέντευξη του επικεφαλής της, Τζερόμ Πάουελ. Το ενδιαφέρον στρέφεται στις αναφορές του Πάουελ για το πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η μείωση (tapering) του έκτακτου προγράμματος αγοράς ομολόγων της Fed, με τον ίδιο της διοικητή της τράπεζας να έχει «δείξει» τον Αύγουστο πως το tapering μπορεί να ξεκινήσει εντός του 2021.

Ακόμα, η προσοχή των αγορών θα βρίσκεται και σε αναφορές για το χρόνο αλλαγής της επιτοκιακής πολιτικής της Fed, ειδικότερα αφού ο Πάουελ είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι η τράπεζα δεν διακρίνει ακόμα τη στιγμή ώστε να προχωρήσει σε αλλαγή των επιτοκίων της.

Εξάλλου, ανησυχία για την παγκόσμια οικονομία προκαλεί η κατάσταση στην κινεζική Evergrande, με την εταιρεία προσπαθεί να συγκεντρώσει κεφάλαια για να αποπληρώσει οφειλές της σε διάφορους δανειστές, προμηθευτές και επενδυτές της. Οι συνολικές οφειλές της φθάνουν τα 305 δισ. δολάρια και εποπτικοί φορείς προειδοποιούν πως εάν η εταιρεία πτώχευε, θα μπορούσε να πυροδοτήσει κρίση σε ολόκληρο το κινεζικό χρηματοοικονομικό σύστημα.

Στην κίνηση των futures, τα συμβόλαια του Dow Jones υποχωρούν 1,85% ή 625 μονάδες στις 33.827 μονάδες.

Τα συμβόλαια του S&P 500 χάνουν 1,57% ή 69,55 μονάδες στις 4.352 μονάδες.

Τα συμβόλαια του Nasdaq πέφτουν 1,41% ή 215,75 μονάδες στις 15.111 μονάδες,

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Για δεύτερη εβδομάδα στο «κόκκινο» η Wall Street

Bitcoin: Κάτω από τα 43.000 δολάρια υπό το βάρος των ανησυχιών για την Evergrande

gazzetta
gazzetta reader insider insider