Ισχυρές απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές ενόψει της συνεδρίασης της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρές απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές ενόψει της συνεδρίασης της Fed
Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Δευτέρα, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την κινεζική Evergrade.

Στο «κόκκινο» κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές το πρωί της Δευτέρας, καθώς οι διεθνείς αγορές επηρεάζονται από τις «ανησυχία» των επενδυτών για το πότε θα προχωρήσει η Fed σε tapering, ενώ το «δράμα» με την κινεζική Evergrade προκαλεί τρυγμούς και ανησυχία.

Σε αυτόν τον τόνο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 διαμορφώνεται στις 453,5 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες στο 1,78%, με τον τραπεζικό κλάδο να υποχωρεί κατά 4%, ενώ ο τομές των πρώτων υλών σημειώνει απώλειες 2,2%.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX κυμαίνεται στις 15.126 μονάδες, καταγράφοντας σημαντικές απώλειες στο 2,35%, ενώ πτώση 1,98% καταγράφει και ο δείκτης CAC 40 στη Γαλλία, που διαμορφώνεται στις 6.438 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,01% στις 6.892 μονάδες, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο βρίσκεται στις 25.067 μονάδες, με απώλειες στο 2,5%. Τέλος, στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 διαμορφώνεται στις 8.670 μονάδες, με πτώση κατά 1,03%.

Πρεμιέρα για τον νέο DAX στη Φρανκφούρτη. Στις 30 επιχειρήσεις του δείκτη προστίθενται από σήμερα άλλες 10, οι οποίες ως τώρα παρέμεναν στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης MDax, με τους αναλυτές να μην περιμένουν μεγάλες διακυμάνσεις.

Η νευρικότητα των διεθνών αγορών αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι την πολυαναμενόμενη διήμερη συνεδρίαση του αμερικάνικου Federal Reserve, η οποία ξεκινάει την Τρίτη. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, στο τέλος των διήμερων συναντήσεων και οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά για οποιοδήποτε δείγμα ή ανακοίνωση σχετικά με την άρση των μέτρων οικονομικής ενίσχυσης. Ο Πάουελ έχει δηλώσει πως το tapering θα μπορούσε να γίνει πριν το τέλος της χρονιάς, όμως η επενδυτές ελπίζουν σε πιο συγκεκριμένα στοιχεία, ειδικά μετά τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, για ανεργία, πληθωρισμό και λιανική εμπιστοσύνη.

Στο μεταξύ, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ οδήγησε τις απώλειες στις ασιατικές αγορές, με τις μετοχές της κινεζικής Evergrande να συνεχίζουν την πτωτική πορεία. Συγκεκριμένα, «βουτιά» 10,2% καταγράφει η τιμή της μετοχής της εταιρείας Evergrande στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, - η οποία ενδοσυνεδριακά έφτασε να υποχωρεί ως και 17% φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2010, με τον Hang Seng να υποχωρεί 3,3%.

Στα οικονομικά στοιχεία, άλμα 12% σε ετήσια βάση σημείωσε ο δείκτης τιμών παραγωγού για βιομηχανικά προϊόντα στη Γερμανία τον Αύγουστο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Destatis. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση σε ετήσια βάση από τον Δεκέμβριο του 1974.

Eκτιμάται πως θα κυκλοφορήσουν τα στοιχεία για την αγορά ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο για το Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πρεμιέρα για τον νέο DAX στη Φρανκφούρτη

gazzetta
gazzetta reader insider insider